Taco’s met chiligebakken champignons

Taco’s zijn populair en snel avondeten in veel gezinnen. De kleine tortilla’s worden gevuld met chiligebakken champignons, ingelegde ui, avocadocrème en kool – en deze fantastische combinatie zorgt voor volop umami en is een genot voor zowel de smaakpapillen als het oog. Dus of je het nu taco’s, tortilla’s of gevulde wraps noemt, één ding is zeker: niemand zal het vlees missen bij dit gerecht.
Ingrediënten
Ingelegde rode uien
Suiker
|
85 g |
---|---|
Witte azijn
|
1 dl |
Rode uien in hele dunne ringen (Circa 150 g)
|
2 |
Avocadocreme
Rijpe avocado's
|
3 |
---|---|
Crème fraîche
|
100 g |
Knoflookteentje, fijngehakt
|
1 |
Versgeperst limoensap
|
1 el |
Grof zout
|
¾ tl |
Chiligebakken champignons
Boter
|
50 g |
---|---|
Portobellochampignon in plakken van 1 cm
|
600 g |
Sambal oelek
|
3 el |
Grof zout
|
½ tl |
Om te serveren
Tortilla, mini
|
12 |
---|---|
Fijngesneden palmkoolblad
|
150 g |
Crème fraîche
|
200 g |
Verse koriander
|
Bereidingswijze
Ingelegde rode uien
Avocadocreme
Chiligebakken champignons
Serveren
Maak de beste ingelegde rode uien
De ingelegde rode uien kun je het beste ruim van tevoren maken. Het is het zuur uit de azijn dat ze roze kleurt – hoe langer de uien trekken, hoe intenser de kleur wordt. De ingelegde uien zijn afgedekt ongeveer 2 weken houdbaar in de koelkast. Maak eventueel meteen een grotere portie als je toch bezig bent. Ingelegde rode uien zijn heerlijk in salades of op een boterham met beleg.
Voedingswaarde, per portie
Energie-inhoud:
864 Kcal
vezels | 14,9 gram vezels |
eiwit | 16,2 gram eiwit |
koolhydraten | 73,6 gram koolhydraten |
vet | 56,4 gram vet |
