Taco’s met chiligebakken champignons

30 min.
Taco’s met chiligebakken champignons

Taco’s zijn populair en snel avondeten in veel gezinnen. De kleine tortilla’s worden gevuld met chiligebakken champignons, ingelegde ui, avocadocrème en kool – en deze fantastische combinatie zorgt voor volop umami en is een genot voor zowel de smaakpapillen als het oog. Dus of je het nu taco’s, tortilla’s of gevulde wraps noemt, één ding is zeker: niemand zal het vlees missen bij dit gerecht.

Ingrediënten

Ingelegde rode uien

Suiker
85 g
Witte azijn
1 dl
Rode uien in hele dunne ringen (Circa 150 g)
2

Avocadocreme

Rijpe avocado's
3
Crème fraîche
100 g
Knoflookteentje, fijngehakt
1
Versgeperst limoensap
1 el
Grof zout
¾ tl

Chiligebakken champignons

Boter
50 g
Portobellochampignon in plakken van 1 cm
600 g
Sambal oelek
3 el
Grof zout
½ tl

Om te serveren

Tortilla, mini
12
Fijngesneden palmkoolblad
150 g
Crème fraîche
200 g
Verse koriander

Bereidingswijze

Ingelegde rode uien

  • Breng de suiker, azijn en water aan de kook in een steelpan.
  • Giet het warme mengsel over de uien.
  • Sluit af met een goed afsluitend deksel en bewaar in de koelkast tot het serveren.

Avocadocreme

  • Prak de avocado’s met een vork en meng de puree met crème fraîche, knoflook, limoensap en zout. Breng op smaak.
  • Zet de avocadocrème afgedekt in de koelkast tot het serveren.

Chiligebakken champignons

  • Smelt een kwart van de boter in een grote pan. Bak een kwart van de champignonschijfjes 3–4 minuten op hoog vuur, keer ze halverwege.
  • Haal ze uit de pan en herhaal met de rest van de boter en champignons.
  • Doe alle gebakken champignons terug in de pan en meng ze met sambal oelek en zout.

Serveren

  • Verwarm de tortilla’s en serveer ze met avocadocrème, chiligebakken champignons, ingelegde rode ui, palmkool, crème fraîche en korianderblaadjes.
Eet smakelijk!

Maak de beste ingelegde rode uien

De ingelegde rode uien kun je het beste ruim van tevoren maken. Het is het zuur uit de azijn dat ze roze kleurt – hoe langer de uien trekken, hoe intenser de kleur wordt. De ingelegde uien zijn afgedekt ongeveer 2 weken houdbaar in de koelkast. Maak eventueel meteen een grotere portie als je toch bezig bent. Ingelegde rode uien zijn heerlijk in salades of op een boterham met beleg.

Voedingswaarde, per portie

Energie-inhoud:

864 Kcal

vezels 14,9 gram vezels
eiwit 16,2 gram eiwit
koolhydraten 73,6 gram koolhydraten
vet 56,4 gram vet
https://www.arla.nl/recepten/tacos-met-chiligebakken-champignons/