Tortellinisoep

Tortellinisoep

10 min.
Verse tortellini, ravioli, gnocchi of instant macaroni. Alles mag!
https://www.arla.nl/recepten/tortellinisoep/

Bereidingswijze

  • Breng de soep aan de kook in een pan.
  • Voeg de tortellini toe en laat 2-3 minuten koken.
  • Hak ondertussen de basilicum grof.
  • Schep de soep op en bestrooi met basilicum en kaas.
Eet smakelijk!

Tortellinisoep

Waarvan wordt tortellinisoep gemaakt?
Voeg gewoon deze unieke pastasoort (gevulde schelpen die lijken op mini-croissants of wontons) toe aan een willekeurige soep en het gerecht verandert meteen in een Italiaanse klassieker.
Hoe lang moet je tortellini koken?
Verse tortellini is veel sneller gaar (meestal 2-3 minuten) dan de droge variant (meestal 10-12 minuten). Hoewel gevulde pasta's zoals tortellini meestal klaar zijn als ze boven komen drijven, is het altijd een goed idee om een al-dente-test te doen: ze moeten zacht maar toch nog een beetje stevig zijn.
Kun je tortellinisoep opnieuw opwarmen?
Absoluut. Vergeet niet dat de restjes een minder goede textuur zullen hebben en dat de pasta steeds zachter zal worden. Om dit te vermijden, kun je de tortellini apart koken en bewaren, en tijdens het opwarmen aan de overgebleven soep toe te voegen.
Hoe moet je tortellini koken?
Kook deze pasta zoals elke andere: gewoon in een pan met zacht kokend, gezouten water.

Ingrediënten

Milde tomatensoep
500 ml
Verse tortellini
100 g
Verse basilicum
4¼ g
Geraspte mozzarella
190 g

Een Italiaanse klassieker

Uit Italië mogen dan wel enkele van 's werelds meest populaire en iconische gerechten komen, tortellinisoep is misschien wel een van de best bewaarde geheimen van het land: kussentjes gevulde pasta drijvend in een geurige romige soep of heldere bouillon. Deze soep is veelzijdig genoeg om de meest veeleisende fijnproevers tevreden te stellen en zal al snel een echte winterfavoriet van het gezin worden.

Experimenteer met verschillende toppings voor extra smaak

De meeste kruiden geven de soep een extra dimensie, vooral basilicum, oregano of tijm. Bij romige soepen voegt een flinke portie geraspte parmezaan, verkruimelde ricotta of buffelmozzarella een extra volle smaak toe aan een toch al heerlijk gerecht.

Serveersuggesties voor tortellinisoep

Traditionele bijgerechten zijn natuurlijk al net zo Italiaans als de soep zelf: verse ciabatta, bruschetta of panzanella (broodsalade) met geweekt brood, tomaten, uien en basilicum overgoten met olijfolie en balsamicoazijn.

Restjes soep bewaren

Restjes kunnen maximaal vijf dagen in een luchtdichte doos in de koelkast worden bewaard. Vergeet niet dat de pasta zachter zal worden en dat er daardoor wat textuur verloren gaat. Om dit te voorkomen, kook en bewaar je de tortellini apart en voeg je er voor het opwarmen enkele toe aan de soep.