Vegetarische pizza van de grill
1 u 5 min.
•
Bereidingstijd 30 min.
&format=webp)
Pizza van de grill is altijd een groot zomerhit! Probeer deze makkelijke vegetarische pizza met courgette de volgende keer dat de grill aangaat. Snel, eenvoudig, makkelijk en heerlijk!
Ingrediënten
Pizzadeeg
Gist
|
20 g |
---|---|
Water, lauwwarm
|
300 ml |
Pizzabloem, bijvoorbeeld Tipo 00
|
400 g |
Olijfolie
|
1 el |
Suiker
|
1 tl |
Grof zout
|
½ tl |
Toppings
Tomatensaus
|
150 ml |
---|---|
Geraspte mozzarella
|
200 g |
Groene courgette, in dunne plakjes (Circa 150 g)
|
½ |
Verse mozarella, in kleinere stukjes
|
100 g |
Grof zout
|
1 tl |
Om te serveren
Rucola
|
---|
Bereidingswijze
Pizzadeeg
Toppings
Zo gebruik je de grill
Op een gasgrill bak je de pizza op de hoogste stand, met directe hitte. Leg een pizzasteen op het rooster van de grill. Doe het deksel erop en laat de grill minstens een half uur staan, zodat de steen goed heet wordt.
Voedingswaarde, per 100 g
Energie-inhoud:
193 Kcal
vezels | 1,3 gram vezels |
eiwit | 10 gram eiwit |
vet | 6,1 gram vet |
koolhydraten | 24,2 gram koolhydraten |
