Vegetarische taco's met bloemkool

45 min.
Vegetarische taco's met bloemkool

Deze vegetarische taco’s zijn qua smaak net even anders dan de traditionele taco’s. We gebruiken bloemkool, appel en hazelnoten, én geven dat alles een Aziatisch tintje met een heerlijke dressing. Een keer niet de standaard Mexicaanse taco's, met dit recept maak je echt indruk! Gedrufde smaken komen goed bij elkaar een maken het simpelweg een heerlijke maaltijd voor een avond met vrienden of gewoon simpel doordeweeks.

Ingrediënten

Gefrituurde bloemkool

Bloemkool in kleine roosjes
1
Teriyakisaus
4 el
Fijngehakte rode chili's
1 el
Uienpoeder
2 tl
Grof zout
1 tl
Boter
20 g
Sesamzaad
1 el

Taco's

Krop ijsbergsla, fijngesneden
1
Appels in dunne partjes
2
Apetina® witte kaasblokjes
75 g
Ingelegde rode uien
100 g
Ml goma-dressing (geroosterde sesam dressing)
100
Hazelnoten, geroosterd en gehakt
100 g
Tortilla, mini
12

Bereidingswijze

Gefrituurde bloemkool

  • Meng de bloemkool met teriyakisaus, chili, uienpoeder en zout.
  • Bak dit in de boter ca. 5 minuten op middelhoog vuur en bestrooi met sesamzaad.

Taco's

  • Rooster de hazelnoten. Snijd de ijsbergsla en appels.
  • Doe alle ingrediënten in aprte kommetjes zodat iedereen zijn eigen taco kan samenstellen. Serveer ze samen met de gebakken bloemkool en warme tortilla’s.
Eet smakelijk!

Bloemkool kan worden vervangen door pompoen wanneer die in het seizoen is.

Voedingswaarde, per Serving

Energie-inhoud:

541 Kcal

vezels 12,8 gram vezels
eiwit 14,6 gram eiwit
vet 26,2 gram vet
koolhydraten 61,5 gram koolhydraten
https://www.arla.nl/recepten/vegetarische-tacos-met-bloemkool/