Vegetarische taco's met bloemkool
45 min.
&format=webp)
Deze vegetarische taco’s zijn qua smaak net even anders dan de traditionele taco’s. We gebruiken bloemkool, appel en hazelnoten, én geven dat alles een Aziatisch tintje met een heerlijke dressing. Een keer niet de standaard Mexicaanse taco's, met dit recept maak je echt indruk! Gedrufde smaken komen goed bij elkaar een maken het simpelweg een heerlijke maaltijd voor een avond met vrienden of gewoon simpel doordeweeks.
Ingrediënten
Gefrituurde bloemkool
Bloemkool in kleine roosjes
|
1 |
---|---|
Teriyakisaus
|
4 el |
Fijngehakte rode chili's
|
1 el |
Uienpoeder
|
2 tl |
Grof zout
|
1 tl |
Boter
|
20 g |
Sesamzaad
|
1 el |
Taco's
Krop ijsbergsla, fijngesneden
|
1 |
---|---|
Appels in dunne partjes
|
2 |
Apetina® witte kaasblokjes
|
75 g |
Ingelegde rode uien
|
100 g |
Ml goma-dressing (geroosterde sesam dressing)
|
100 |
Hazelnoten, geroosterd en gehakt
|
100 g |
Tortilla, mini
|
12 |
Bereidingswijze
Gefrituurde bloemkool
Taco's
Bloemkool kan worden vervangen door pompoen wanneer die in het seizoen is.
Voedingswaarde, per Serving
Energie-inhoud:
541 Kcal
vezels | 12,8 gram vezels |
eiwit | 14,6 gram eiwit |
vet | 26,2 gram vet |
koolhydraten | 61,5 gram koolhydraten |
