Worteltaart cupcakes

Worteltaart cupcakes

50 min.
Neem een hap van onze makkelijke worteltaart cupcakes, een perfecte mix van zoetheid en kruiden. Versierd met een fluweelachtig, klassiek roomkaasglazuur, een strooisel walnoten en een vleugje geraspte wortels, zijn deze cupcakes net zo smakelijk als ze mooi zijn. Of je nu verlangt naar een warme, kruidige kick of een zoete middagverwennerij, dit eenvoudige recept belooft smeuïge, smaakvolle cupcakes die snel je favoriet zullen worden voor zelfgemaakte zoete lekkernijen.
https://www.arla.nl/recepten/worteltaart-cupcakes/

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 180°C (conventionele oven). Bekleed een muffinvorm met papieren vormpjes.
  • Schil, was en rasp de wortels fijn. Hak de walnoten.
  • Klop in een kom de boter, suiker en vanille luchtig op.
  • Roer de kaneel, nootmuskaat, gember en appelmoes erdoor tot een glad mengsel, voeg dan één voor één de eieren toe. Spatel 180 g van de geraspte wortels erdoor.
  • Meng in een andere kom het meel, 50 g van de gehakte walnoten, bakpoeder, baksoda en zout. Vouw dit door het beslag tot het net gecombineerd is.
  • Vul de muffinvormpjes tot ¾ vol en bak ze 17-20 minuten in de oven, of totdat de cupcakes droog aan de bovenkant en lichtbruin zijn. Laat ze volledig afkoelen.
Glazuur
  • Klop de roomkaas en poedersuiker op. Voeg het glazuur toe aan de afgekoelde cupcakes met een schuin paletmes of botermes.
  • Garneer met de overgebleven wortels en walnote
Eet smakelijk!
Tips

Laat alle ingrediënten op kamertemperatuur komen om er zeker van te zijn dat ze gemakkelijk te mengen zijn. Dit is vooral belangrijk voor het glazuur, omdat je anders klontjes kunt krijgen of te lang moet kloppen, waardoor de textuur verpest wordt als de roomkaas te koud is. Je kunt het afgewerkte glazuur altijd even laten rusten in de koelkast om lichtjes af te koelen gedurende 30 minuten voordat je de cupcakes decoreert.

Tips

Je kunt de worteltaart muffins de dag ervoor bakken om tijd te besparen. Op deze manier hoef je ook niet te wachten tot ze afgekoeld zijn. Echter, we raden aan om het glazuur dichtbij het serveren toe te voegen, zodat de cupcakes niet zompig worden.

Ingrediënten

Cupcakes
Wortelen
200 g
Walnoten
80 g
Ongezouten boter
120 g
Suiker
120 g
Vanillestokje (de zaadjes) of 1 tl vanille-extract
1
Kaneelpoeder
2 tl
Nootmuskaatpoeder
½ tl
Gemalen gember
½ tl
Appelmoes saus
150 g
Eieren
2
Bakmeel
250 g
Bakpoeder
2½ tl
Baking Soda
½ tl
Zout
½ tl
Glazuur
Roomkaas
250 g
Poedersuiker
50 g

Makkelijke worteltaart cupcakes met roomkaasglazuur

Als je op zoek bent naar iets zoets met een kruidige smaak, zijn deze worteltaart cupcakes een goede optie. Gedecoreerd met roomkaasglazuur, walnoten en geraspte wortels zien ze er prachtig uit en smaken ze geweldig. Ze zijn eenvoudig te maken, dus je hebt snel een heerlijk smeuïge en smaakvolle cupcake klaar voor een zoete middagtraktatie, op de desserttafel of wanneer je maar zin hebt in versgebakken cupcakes.

Gezoet met appelmoes en fijntjes gekruid

De kleine worteltaartjes zijn gezoet met appelmoes en doordrenkt met een fijne mix van kruiden. De appelmoes zorgt voor een natuurlijke zoetheid en garandeert dat elke cupcake heerlijk smeuïg is, wat resulteert in een zachte kruim en een natuurlijke zoetheid die de zoetheid van de wortels versterkt en de kruiden in evenwicht brengt. Kaneel, nootmuskaat en gember voegen een warme, troostende en aromatische diepte toe, resulterend in cupcakes met een perfecte balans van zoetheid en kruiden met een luxueus zachte en vochtige textuur.

Klassiek glazuur en gehakte walnoten

Je kunt nooit de fout in gaan met een klassiek roomkaasglazuur. Met slechts een paar ingrediënten is het net zo eenvoudig als dat het heerlijk is, en biedt het een lichte en luchtige textuur evenals een onweerstaanbare, zoete smaak. Het past bijna bij elke cake, maar het is vooral populair bij verschillende soorten worteltaarten, inclusief deze cupcakeversie. Het zoete glazuur vult de warme kruiden en zoete wortels in de cakes aan, wat zorgt voor een heerlijke topping die je niet wilt missen.

Bovenop het glazuur zorgt een vleugje geraspte wortels en gehakte walnoten ervoor dat je terugkomt voor een tweede portie. De wortels voegen een frisse, licht knapperige en sappige explosie toe, terwijl de walnoten een heerlijke crunch en een nootachtige, rijke en licht bittere smaak geven die de zoetheid in de cupcakes en het glazuur complementeren. Bovendien dragen beiden bij aan het verfraaien van het uiterlijk van de worteltaart cupcakes.

Bekijk onze andere recepten met roomkaasglazuur, bijvoorbeeld onze rijke wortel-chocoladetaart, onze paascupcakes met chocolade-eieren en onze worteltaart met dadels.

Perfect om te serveren voor een menigte

Cupcakes zijn ideaal wanneer je een groep gasten bedient, aangezien iedereen er gemakkelijk een kan pakken en ervan kan genieten zonder iets te hoeven snijden en serveren. Met hun smeuïge basis, rijk roomkaasglazuur en heerlijke kruiden zullen zowel kinderen als volwassenen van ze houden, wat ze nog ideaal maakt voor een menigte aangezien je met slechts één cupcake smaak ieders voorkeur bedient. Serveer ze voor een feestelijke paasviering, verjaardagen of elke andere bijeenkomst met familie en vrienden.

Experimenteer met worteltaartklassiekers

Je kunt alle klassiekers van de worteltaart toevoegen aan dit cupcakerecept, waardoor je kunt experimenteren en je absolute favorieten kunt maken. Het bevat al de meeste klassieke kruiden, maar je kunt proberen kardemom toe te voegen om de smaken af te ronden.

Andere klassiekers zijn rozijnen, chocoladeschilfers of -stukjes en verschillende noten, bijvoorbeeld hazelnoten, in aanvulling op of in plaats van walnoten. Rozijnen brengen een kauwtextuur en een explosie van natuurlijke zoetheid bij elke hap, die de subtiele kruidigheid van de cupcakes complementeren, terwijl chocolade een rijk, decadent element introduceert. Deze extra ingrediënten zullen je worteltaart cupcakes de volledige worteltaart ervaring geven, en bieden een klassieke en heerlijke smaak en textuur.