Gezondheid

Voedingsstoffen in melk

Wist je dat in melk meer vitaminen en mineralen zitten dan in bijna alle andere voedingsbronnen? Het zit vol dingen die je helpen om sterker te worden, en om te groeien, leren, spelen en je dagelijkse moeilijkheden te overwinnen, je hele leven lang.

Melk bevat veel voedingsstoffen die je lichaam nodig heeft om te kunnen werken en om nieuwe cellen op te bouwen. Je kunt ze zien als miljoenen piepkleine bouwblokken. Sommige daarvan verslijten en moeten voortdurend worden vernieuwd om je goed te doen voelen en om het beste uit je leven te halen. Cellen worden elke dag en gedurende de dag opgebouwd. Daarom is je behoefte aan de juiste voeding bijna je hele leven lang dezelfde.

De voedingsstoffen van melk vind je terug in veel zuivelproducten. Fruityoghurt, bijvoorbeeld, bevat 85 tot 90 procent melk en is een goede bron van vitaminen en mineralen. Kaas is rijk aan proteïnen, calcium en vitamine B12. Bovendien bevatten veel kazen geen lactose.

Sommige vitaminen en mineralen die in zuivelproducten zitten, vind je niet gemakkelijk terug in andere voeding. Drink dus eens een glas melk of eet eens een plakje kaas.

Denk eraan: Een goede gezondheid is een combinatie van een evenwichtig en voedzaam eetpatroon en regelmatige lichaamsbeweging.