Onze verantwoordelijkheid

Gezondheid en voeding

Het leveren van veilige producten heeft voor ons topprioriteit. Daarnaast willen we producten aanbieden die voldoen aan de voedingsbehoeften van consumenten en tegelijk inspireren tot een gezonder voedingspatroon. Daarvoor bieden we een gevarieerd assortiment van voedingsrijke producten en stellen we recepten en transparante informatie ter beschikking.

Gezondheidsstrategie

In 2014 hebben we onze gezondheidsstrategie gelanceerd. Daarmee willen we mensen erbij helpen gezonder te leven. De drie focusgebieden van de strategie zijn het promoten van een gezond voedingspatroon, het stimuleren van goede eetgewoonten en het ontwikkelen van zuivelproducten die aan belangrijke voedingscriteria voldoen.

Lees verder

Goede eetgewoonten

We willen goede eetgewoonten bevorderen en inspireren tot een gezond leven. Een gezond dagelijks dieet laat ruimte voor af en toe een beetje verwennerij - en dat maakt ook deel uit van een goed leven!

We boeken goede vooruitgang, in Nederland en wereldwijd: We voeren campagnes met de Nederlandse retail om het belang van gezonde ontbijtgewoonten te promoten. We bieden online recepten met informatie over voedingswaarden en een wekelijks gezond menu. In Denemarken organiseren we jaarlijks voedselkampen voor jonge Denen, die zich richten op gezondheid, voedsel en duurzaamheid. De Zweedse website van Arla Foods behoort tot de top 3 voor voedselinspiratie in het land. In Nigeria hebben we een roadshow georganiseerd om een gezonde levensstijl en goede eetgewoonten te promoten, inclusief een gratis gezondheidstest.

Meer weten

Natuurlijkheid

De meerderheid van onze producten is altijd vrij geweest van kunstmatige ingrediënten en toevoegingen.

Sommige ingrediënten en additieven zijn echter moeilijk te vermijden als we de hoogst mogelijke productkwaliteit willen behouden. Daarom herbeoordelen we regelmatig de inhoud van al onze producten en werken er continu aan ze zo natuurlijk mogelijk te houden.

In sommige gevallen moeten we mogelijk meer natuurlijke ingrediënten of toevoegingen ontwikkelen, die de chemisch gemodificeerde varianten op de markt kunnen vervangen. Met aandacht voor onderzoek en innovatie streven we er altijd naar natuurlijke alternatieven te vinden.

Gezonde voeding

We bouwen partnerschappen met onze retailklanten om gezonde zuivelproducten te promoten en we werken samen met wetenschappers om meer kennis te verwerven over de gezondheidsvoordelen van melk en natuurlijke ingrediënten.

2016 hebben we onze Arla Voedingscriteria geïntroduceerd. Daarmee willen we uitstekende voedingsstoffen in onze zuivelproducten waarborgen terwijl we de hoeveelheden vet, toegevoegd suiker en zout beperken. 93% van de producten met het Arla-merk in de categorieën melk, yoghurt en dagelijkse kazen voldoen al aan de Arla Voedingscriteria.

In Nederland heeft Arla Foods zich bovendien gecommitteerd aan een verdere verlaging van het suikergehalte van gemiddeld 5% in de periode 2015–2018, als onderdeel van het akkoord ‘Verbetering Productsamenstelling’ dat als doel heeft om de gehaltes zout, verzadigd vet en calorieën (suiker en vet) in producten te verminderen. In 2016 hebben we diverse producten geïntroduceerd die geen riet- of bietsuiker bevatten. Zowel de Arla Naturals fruit- en drinkyoghurts als de kwarken van PROTEIN powered by Melkunie zijn natuurlijk gezoet met geconcentreerd druivensap, fruitextract of stevia-extract.

Specifieke behoeften

We onderzoeken hoe we mensen kunnen helpen gezonder te leven en een bijdrage kunnen leveren aan de bestrijding van wereldwijde welvaartsziekten en ondervoeding.

Voedselveiligheid

Wij produceren melk, kaas, yoghurt en andere zuivelproducten. Daarbij is het van cruciaal belang dat elk product voldoet aan onze hoge normen op het gebied van kwaliteit en voedselveiligheid. Onze kwaliteitseisen zorgen ervoor dat onze klanten vertrouwen hebben in onze producten.

98% van ons productievolume komt uit vestigingen die over een GFSI-certificaat (Global Food Safety Initiative) of een soortgelijke erkenning beschikken.

Meer weten

Betaalbare producten

Zuivel biedt betaalbaar voedsel van hoge kwaliteit en kan een belangrijke rol spelen als het gaat om gezonde voeding voor consumenten over de hele wereld. Arla Foods zal de focus legggen op het uitbreiden van haar activiteiten in een aantal ontwikkelingslanden en opkomende markten om onze positie als wereldwijd zuivelbedrijf verder te versterken. Het verbeteren van de levensstandaard in veel opkomende markten verhoogt de interesse in en de vraag naar zuivelproducten.

Lees verder (in het Engels)