Sterkere mensen

Gezondheid en voeding

De rol van zuivel in een duurzaam dieet  

De basis van een duurzaam dieet is dat je voldoende gezonde voedingsstoffen binnenkrijgt. Maar wel uit duurzaam voedsel waarbij er bij de productie rekening wordt gehouden met de natuur. Volgens de Voedsel- en Landbouworganisatie van de VN en de Wereldgezondheidsorganisatie kan zuivel in gematigde hoeveelheden deel uitmaken van een duurzaam en gezond dieet.  

Bij Arla Foods zetten we ons in voor beide kernwaarden van dit duurzame eten. Zo maken we producten die dankzij hun rijke voedingsprofiel een positief effect op de gezondheid hebben. Daarnaast letten we bij de productie van onze zuivelproducten op de milieu-impact - en blijven we continu bezig om deze te verminderen.  

Maatregelen die we hebben genomen ter ondersteuning van gezondheid en een gezonde voeding 

Onze wereldwijde ambitie binnen voeding en gezondheid

Onze ambitie is om consumenten wereldwijd te ondersteunen om slimme keuzes te maken op het gebied van duurzame voeding en gezondheid.  

Het aantal gezonde keuzes (producten die voldoen aan de voedingscriteria) stapsgewijs verhogen tot 60.000 ton in 2025 ten opzichte van 2019.  

Een duurzaam en voedzaam dieet draagt bij aan de duurzame ontwikkelingsdoelen van de Verenigde Naties  

Een duurzaam en voedzaam dieet draagt bij aan de duurzame ontwikkelingsdoelen van de Verenigde Naties  

Zuivel kan in gematigde hoeveelheden deel uitmaken van een duurzaam en voedzaam dieet. Daarmee draagt het bij aan de Sustainable Development Goals (SDG’s) van de Verenigde Naties.  

  • Nr. 3 - Goede gezondheid en welzijn, door het aanbieden van voedzame zuivelproducten.  
  • Nr. 12 - Verantwoorde consumptie en productie, door het ondersteunen van nationale voedingsrichtlijnen en het aanbieden van relevante verpakkings- en portiegrootten.  
  • Nr. 17 - Partnerschap om de doelstellingen te bereiken, door het ondersteunen van gezamenlijke onderzoeksprogramma's op het gebied van voeding.