Arla Foods introduceert Arla JÖRĐ haverdrinks op de Nederlandse markt

Arla JÖRĐ: plantaardige dranken gemaakt van haver uit de Nordics

Nijkerk, 21 maart 2024 – Na Arla Foods Verenigd-Koninkrijk, Zweden en Denemarken, introduceert Arla Foods Nederland het plantaardige merk Arla JÖRĐ nu ook in Nederland. Arla JÖRĐ Nordic Haverdrink Barista en Arla JÖRĐ Nordic Haverdrink Naturel zijn gemaakt van haver uit Zweden. De producten zijn te vinden in het houdbare schap van verschillende supermarkten en binnenkort ook verkrijgbaar bij diverse groothandels. 

De stap naar plantaardige producten is logisch voor Arla Foods. “Wij geloven dat de behoefte naar plantaardige producten ook de komende jaren zal blijven groeien. We zien dat vooral jongere consumenten steeds vaker kiezen voor zuivelproducten én plantaardige producten. Met de introductie van Arla JÖRĐ kunnen consumenten nu dus ook bij Arla terecht als zij zin hebben in plantaardige producten,” zegt Mark Boot, Managing Director van Arla Foods Nederland, België, Frankrijk en Luxemburg. “Daarbij gaan zuivel en plantaardig bij ons hand in hand. Want hoewel zuivel de kern vormt van de activiteiten van onze coöperatie en dat zo zal blijven, zien wij de plantaardige producten als een belangrijke aanvulling op ons bestaande portfolio​. Plantaardig en zuivel vullen elkaar goed aan."

Voedingsstoffen die van nature in planten voorkomen

Arla JÖRĐ is geschikt voor iedereen die wil genieten van goede plantaardige producten in koffie, smoothies of tijdens het bakken en koken. Het Arla JÖRĐ-assortiment is gemaakt van 100 procent Zweedse haver. Susan den Boer, Marketing Director Arla Foods Nederland, België, Frankrijk en Luxemburg: “Het doel van ons merk Arla is om mensen te helpen goed te eten. Daarom willen we consumenten voedingsrijke producten bieden. Dit geldt ook voor het Arla JÖRĐ-assortiment. Vernieuwend is dat wij de producten met voedingsstoffen verrijken die van nature in planten voorkomen, zoals vezels, vitamine D en foliumzuur (B9).

Dit doen we omdat we uit onderzoek weten dat voor de consument de gezondheidsvoordelen, naast smaak, ook belangrijk zijn binnen plantaardig.”

Arla JÖRĐ Barista en Naturel

Arla Foods introduceert twee varianten van Arla JÖRĐ in Nederland, beide verrijkt met vezels, vitamine D en foliumzuur (B9):

  • Arla JÖRĐ Haverdrink Naturel is een zachte, milde haverdrink met een hoog havergehalte. Het is gekoeld te drinken en onder andere te gebruiken in smoothies, als ontbijt en tijdens het koken of bakken.
  • Arla JÖRĐ Barista is een makkelijk op te schuimen, romige haverdrank die samen met ervaren barista's is ontwikkeld voor zowel gebruik thuis als in restaurants en cafés. Daarmee is Arla JÖRĐ Barista perfect voor koffie en latte art.

De twee varianten van Arla JÖRĐ zijn nu te vinden bij verschillende supermarkten in het houdbare schap. Binnenkort zijn de producten ook verkrijgbaar bij diverse groothandels.

Arla JÖRĐ proeven tijdens het Amsterdam Coffee Festival

Arla JÖRĐ is sponsor van Latte Art live tijdens het Amsterdam Coffee Festival dat van 4 tot en met 6 april plaatsvindt in de Westergas in Amsterdam. Het Amsterdam Coffee Festival brengt horecaprofessionals, koffieprofessionals en koffieliefhebbers vanuit heel Europa samen. Tijdens het festival kunnen zij kennismaken met Arla JÖRĐ bij de verschillende stands en stages. Ook organiseren experts van Arla Foods verschillende korte workshops (+/- 30 min.) op de bedrijfsstand met informatie over Arla JÖRĐ Barista, een tasting en latte art technieken.

Meer informatie over Arla JÖRĐ en het Amsterdam Koffiefestival.