Aardappelpizza
Aardappelpizza is een goede keuze als favoriete pizzarecept van het gezin - want deze aardappelpizza smaakt niet alleen goed, maar vereist ook niet veel ingrediënten in de koelkast. Aardappelpizza is een ietwat alternatieve pizza zonder tomatensaus - maar bevat veel door de heerlijke zelfgemaakte knoflook/chili-olie. Vorm de pizzabodem gerust met je handen, zodat het een rustieke uitstraling krijgt. Pizza met aardappel smaakt heerlijk – en, niet geheel onbelangrijk, is ook goed voor de portemonnee.
Ingrediënten
Chili- en knoflookolie
|
Olijfolie
|
2 el |
|---|---|
|
Sambal oelek of chilipasta
|
1 el |
|
Knoflookteentje geplet
|
1 |
Aardappelpizza
|
Pizzadeeg (ongeveer 600 g)
|
2 |
|---|---|
|
Aardappelen in zeer dunne plakjes
|
600 g |
|
Olijfolie
|
3 el |
|
Fijngehakte verse rozemarijn
|
3 el |
|
Vlokken zout
|
1½ tl |
|
Mozzarella, in blokjes
|
150 g |
Garnering
|
Kleine takjes verse rozemarijn
|
|
|---|---|
|
Vlokken zout
|
|
|
Grofgemalen peper
|
Bereidingswijze
Baktijd
Chili- en knoflookolie
Aardappelpizza
Je kunt de pittigheid van de aardappelpizza aanpassen met behulp van chili. Verse chilipepers in plakjes, ingemaakte jalapenos uit een potje of gedroogde chilivlokken - kies je favoriet.
Je kunt de aardappelschijfjes eventueel bestrooien met zout, dit onttrekt vocht aan de aardappelen en maakt ze minder vochtig.