Pizza pepperoni

Pizza pepperoni

30 min.
Pizza pepperoni is een bestseller bij elke pizzeria. Hier is een eenvoudig recept en als je kant-en-klaar deeg gebruikt, is het bijna sneller om deze pizza helemaal zelf te maken dan er een te halen bij de lokale pizzeria. Als je tijd hebt, probeer dan ons snelle en gemakkelijke zelfgemaakte deeg voor een echt authentieke pizza-ervaring!
https://www.arla.nl/recepten/pizza-pepperoni/

Bereidingswijze

  • Zet twee bakplaten in de oven om te verwarmen.
  • Rol het deeg dun uit tot twee ronde pizzabodems (ongeveer 30 cm in diameter).
  • Leg de pizzabodems op twee stukken bakpapier en verdeel de tomatensaus erover. Voeg de geraspte kaas, pepperoni en ui toe en bestrooi met oregano.
  • Trek de pizza's met het bakpapier op de hete bakplaten en bak de pizza's ongeveer 10 minuten op 275°C. Serveer direct.
Eet smakelijk!

Pizza pepperoni

Is pepperoni halal?
Traditioneel gezien niet. De populariteit van de worst heeft er echter voor gezorgd dat de hoofdingrediënten van varkensvlees (of een combinatie van varkensvlees en rundvlees) zijn aangepast aan bijna elke smaak of dieet, inclusief halal. Als je geen halal pepperoni kunt vinden, vervang deze dan door een andere geschikte worst die dun kan worden gesneden en op de pizza kan worden gebakken.
Hoe dik moet je pepperoni snijden voor pizza?
Er zit niet veel speelruimte tussen te dun (waarbij de pepperoni in de gesmolten kaas weg begint te zakken) en te dik (waarbij je die kenmerkende krul aan de randen niet zult bereiken). Hardcore liefhebbers adviseren een dikte van 3 mm om de perfecte knapperigheid en krul te krijgen. Onze ervaring is dat een schatting net zo goed werkt en een extra millimeter hier of daar geen enorm verschil zal maken. Dus het is niet nodig om de liniaal te gaan gebruiken.
Hoe maak je pepperoni krokant op pizza?
Naast dungesneden pepperoni (zie hierboven), is de oventemperatuur de sleutel tot het bereiken van die kenmerkende crunch. In dit recept adviseren wij een voorverwarmde oven van 275°C en een baktijd van 10 minuten voor de perfecte pizza.
Waarom krult pepperoni op op een pizza?
Wanneer het wordt gebakken op een hoge temperatuur, gaart de bovenkant van de pepperoni sneller dan de onderkant. Dit warmteverschil zorgt ervoor dat de bovenkant krimpt en randen omhoog trekken. Het resultaat? Een duidelijk gekrulde topping waar deze pizza bekend en geliefd om is.

Ingrediënten

Pizzadeeg
Kant-en-klaar pizzadeeg, 2 (ongeveer 600 g)
OF zelfgemaakt pizzadeeg (probeer ons ​​pizzadeeg zonder gist)
Pizza pepperoni
Tomatensaus
200 ml
Geraspte mozzarella 15%
200 g
Halal pepperoni, in plakjes
200 g
Rode uien, in plakjes gesneden
2
Gedroogde oregano
1 el

Een pikante pizzaklassieker

De klassieke pizza pepperoni dateert uit de jaren 1950 toen gaspizzaovens commercieel verkrijgbaar werden en de Amerikaanse fastfoodcultuur steeds populairder werd. Het duurde het niet lang voordat de pizza pepperoni op steeds meer restaurantmenu's kwam. Dankzij zijn populariteit kwamen er pepperonivarianten die passen bij verschillende smaken en dieetwensen. Tegenwoordig vind je allerlei variaties: van strikt halal, met kalkoen, of hertenvlees tot vegetarische pepperoni's.

Snelle pizza voor onverwachte feestjes of gasten

In minder dan 30 minuten kun je deze pizza bereiden, bakken en serveren. Zorg ervoor dat je extra deeg in de vriezer hebt (ons deeg kan maximaal drie maanden worden ingevroren) en ontdooi bij kamertemperatuur of in een koudwaterbad (bewaar het deeg in de opbergzak, zorg ervoor dat er geen gaten in zitten en dat het goed is afgesloten en dompel onder in een kom koud water). Houd er rekening mee dat het ontdooien één tot drie uur meer tijd kost, maar de meeste winkels verkopen kant-en-klaar pizzadeeg als je minder of geen extra tijd hebt.

Waarom zelfgemaakte pizza pepperoni beter is dan afhaalpizza

Zoals voor de meeste dingen geldt, is zelfgemaakt bijna altijd beter. Je hebt de volledige controle over het hele proces, van de versheid en kwaliteit van de ingrediënten tot de hoeveelheid saus en de dikte van de plakjes pepperoni.