Aardbei taartjes

Aardbei taartjes

1 u
Klein en eenvoudig te maken, deze prachtige aardbei taartjes zijn gemaakt om van te genieten in de zonnige zomermaanden. Het recept is eenvoudig met zijn eenvoudige marsepein taartbodem, zoete vanille slagroom en sappige aardbeien - en maakt zeker een mooie partij heerlijke zomertraktaties. Ze smaken zoet en fris op warme dagen en zien er prachtig uit met prachtig gespoten slagroom, felrode aardbeien en heerlijke garnering.
https://www.arla.nl/recepten/aardbei-taartjes/

Bereidingswijze

Taart basis
  • Verwarm de oven voor op 200° C (conventionele oven).
  • Klop boter, marsepein, suiker en citroenschil ongeveer 3 minuten goed door elkaar met een handmixer. Voeg één voor één eieren toe en klop tussendoor.
  • Voeg bakmeel, bakpoeder, zout en melk toe aan het beslag en klop tot een glad beslag.
  • Verdeel het beslag over 8-12 muffinvormpjes (afhankelijk van de grootte) en bak 15-20 minuten in het midden van de oven.
  • Haal de taarten uit de oven en bestrijk ze met chocolade.
  • Laat de chocolade een paar minuten opwarmen en gebruik een theelepel om het over de bovenkant van de taart te verdelen.
  • Laat de taarten afkoelen op een bakplaat.
Room
  • Klop room, citroen, suiker en vanillesuiker tot een stevig schuim.
  • Giet de slagroom in een spuitzak.
Chocoladevlokken en -decoraties
  • Smelt chocolade in een klein kommetje of kopje in de magnetron gedurende ongeveer 20 seconden.
  • Roer tot de chocolade volledig gesmolten is.
  • Spreid de chocolade uit op een stuk bakpapier. Trek met een spatel door de chocolade om een plat, dun vel te vormen van ongeveer 10 x 30 cm.
  • Bestrooi met gevriesdroogde bessen, noten of hagelslag.
  • Laat de chocolade uitharden (in de koelkast als het snel moet of als het erg warm is).
  • Gebruik een pizzasnijder of mes om de chocolade in kleinere stukjes te snijden.
In elkaar zetten
  • Spuit slagroom op de taarten, voeg in vieren gesneden aardbeien toe en versier met chocoladeschilfers.
  • Bestrooi met een paar extra pistachenootjes als je dat lekker vindt.
Eet smakelijk!
Tips

Kies de mooiste aardbei in de supermarkt of bij een kraampje langs de weg. Ze moeten stevig en mollig zijn en krachtige kleuren hebben. Met de beste bessen krijgen je aardbeientaartjes de best mogelijke smaak.

Tips

Wat de presentatie betreft, snijd de bessen gelijkmatig, zodat elk aardbei taartje op dezelfde mooie manier kan worden versierd. Het zorgt ook voor gelijkmatige hapjes, zodat je de perfecte hoeveelheid smaken en texturen in elke hap krijgt.

Vragen over mini aardbei taartjes

Mini-aardbeientaartjes smaken zo lekker dat je ze meteen moet gaan bakken. Lees hieronder enkele van de meest gestelde vragen over de zoete desserts om je alvast voor te bereiden.

Hoe maak je een mini aardbei taartje?
Een mini aardbei taartje is een heerlijk klein dessert met uitbarstingen van smaken en kleuren. Maak de marsepein taartbodem door boter, marsepein, suiker en citroenschil goed te kloppen met een handmixer, voeg dan één ei per keer toe en klop tussendoor. Klop bloem, bakpoeder, zout en melk erdoor tot een gladde massa. Verdeel het mengsel over 8-12 muffinvormpjes en bak ze. Als ze klaar zijn, smeer je er chocolade op en laat je ze afkoelen. Monteer met stevig opgeklopte vanille slagroom en garneer met aardbeien, chocoladeschilfers en pistachenootjes.
Welke korst wordt gebruikt voor een mini-aardbeientaart?
Mini aardbeientaartjes worden gemaakt met een marsepein-gebaseerde korst die lijkt op die van de Franse frangipane. Beide worden gemaakt met amandelen, maar een van de belangrijkste verschillen is dat een 'Mazarin korst' aanzienlijk zachter en vochtiger is dan een frangipane. Daarom is dit type korst de perfecte basis voor mini-aardbeientaartjes: een papperige maar toch stevige en lichte textuur vormt de perfecte basis voor fluweelzachte slagroom en sappige bessen.
Hoe lang zijn mini-aardbeientaartjes houdbaar?
In de koelkast is een mini aardbei taartje in een luchtdichte verpakking meestal 2-3 dagen houdbaar. Voor langere periodes kun je ze invriezen, maar dan alleen de taartbodems en niet de toppings. Bedek de kleine taartjes met plasticfolie of sluit ze af in een luchtdichte bak en vries ze in tot 1-2 maanden. Laat ze een nachtje ontdooien in de koelkast en ga dan verder met het recept, met als topping slagroom, aardbei en garnering.

Ingrediënten

Taart basis
Zachte boter
125 g
Marsepein
100 g
Suiker
75 g
Citroen (ongewassen), geraspte schil
½
Eieren
2
Tarwemeel
150 g
Bakpoeder
1½ tl
Grof zout
½ tl
Melk
200 ml
Pure chocolade vlokken of grof gehakt
100 g
Room
Volvette room
250 ml
Versgeperst citroensap
1 el
Poedersuiker
3 tl
Vanillesuiker of zaden van een ½ vanillestokje
1 tl
Verse aardbeien
500 g
Chocoladevlokken en garnering
Pure chocolade witte chocolade of roze chocolade
50 g
Frambozen aardbeien, hagelslag of bloemen
1 el
Grof gehakte ongezouten pistachenoten (kan weggelaten worden)
2 el

Aardbeientaartjes - gemakkelijk, zomers en heerlijk

Niets is zo zomers als verse bessen en zoete desserts. Onze heerlijke aardbei taartjes hebben het allemaal, en ze zijn net zo gemakkelijk te maken als te genieten. Ze zijn eenvoudig te maken, dus neem het hele gezin mee om mee te bakken en geniet van de tijd met het gezin voordat je je samen aan de zoete lekkernijen tegoed doet. Maak deze perfecte zomerse traktaties voor zonnige middagen of warme avonden waarop jij en je vrienden zin hebben in een fruitig en heerlijk dessert met frisse uitbarstingen van de zoete smaken vanille en aardbei.

Zoete aardbeien, fluweelzachte vanille slagroom en vochtige marsepein taartbodem

Om de perfecte aardbeientaartjes te maken, zijn maar drie dingen nodig. Zorgvuldig gekozen verse en sappige aardbeien zijn als de zon op een heerlijke warme dag: essentieel. Maar een vochtige marsepeinen taartbodem is net zo belangrijk. Omdat we van zoet en vers houden, is deze marsepeinen taartbodem zo gemaakt dat hij meer weg heeft van een taartbodem met zijn heerlijke suikerachtige smaak en vochtige textuur. Door fluweelzachte slagroom vanille toe te voegen als vulling voor de aardbeientaart, krijgt deze taart een extra laagje zomerse zoetheid en een beetje pittige smaak om hem in balans te brengen.

Kleine kunstwerkjes versierd met chocolade, nootjes en een vleugje kleur

Jij bent de kunstenaar en deze aardbei taartjes zijn jouw meesterwerk - klaar om versierd te worden met smaak, textuur en prachtige kleuren na het samenstellen van de bodem, slagroom en bessen. Kies een lichte of pure chocolade om diepe donkere tinten toe te voegen met een diepe rijke smaak of overweeg de geweldige groene kleuren van knapperige pistachenootjes.

We willen ook felle uitbarstingen van zomerse kleuren! Alle kleuren van de regenboog staan tot je beschikking als je je aardbeientaartjes garneert met kleurrijke hagelslag of levendige eetbare bloemen! Gevriesdroogde frambozen of aardbeien toevoegen past ook goed bij het zonnige thema, en ze voegen een kleine maar geconcentreerde bessenboost toe, waardoor de desserts nog lekkerder worden.

Een perfect zomerdessert, een zoete traktatie tijdens een picknick en nog veel meer.

Aardbeientaartjes zijn gemakkelijk te maken en te vervoeren en zijn het ideale zomerdessert. Ze zijn klein maar groot in smaak en kunnen worden geserveerd als dessert voor zomerfeestjes of als heerlijke, zoete traktaties voor middagen in de felle zon. Pak je picknickmand in met een partij zoete en overheerlijke aardbei taartjes, en je dag in de zon is net beter, lekkerder en mooier geworden.

Aardbeien zijn bijna synoniem met zomer. Dus waarom zou je je picknick niet extra pittig maken door een frisse salade met aardbei toe te voegen aan je toch al overheerlijke menu? Je kunt ook kiezen voor andere zomerse favorieten zoals onze watermeloen salade om van te watertanden en smakelijke gegrilde maiskolf voor het hartige gedeelte van het menu en gebakken bananen of gegrilde nectarines voor meer lekkers op de desserttafel.

Maak het je eigen

We maakten geen grapje over je artistieke aspiraties de vrije loop laten! Aardbeientaartjes zouden je creatieve uitlaatklep moeten zijn en daarom hebben we een paar geweldige manieren verzameld om het recept je eigen te maken.

Een eenvoudige manier om een vleugje persoonlijkheid toe te voegen is om de aardbei taartjes te combineren met overig bessen. Door verse frambozen of bosbessen toe te voegen, krijg je een echte smaakboost met een lichte zuurheid die de taartjes een verfrissende en zomerse kick geeft.

Ze worden alleen voor volwassenen geserveerd, maar je kunt ze ook een ander soort kick geven. Door de bessen een paar uur of zelfs een nacht in alcohol te laten weken, absorberen ze alle heerlijke smaken en aroma's van de alcohol. Gebruik bijvoorbeeld brandy, rum, champagne of mousserende wijn, of een zoete likeur, afhankelijk van de noten en aroma's die je wilt toevoegen.