Bananenpannenkoeken

Bananenpannenkoeken

30 min.
Ontdek onze prachtige bananenpannenkoeken die zijn gemaakt met havervlokken en gegarneerd met skyr, verse bessen en honing. Ze doen je misschien denken aan klassieke Amerikaanse pannenkoeken, en daar lijken ze ook wel op. Deze schoonheden zijn echter nog lichter en luchtiger met een zoetere smaak van de bananen en een heerlijke zuurheid van de toppings. Met een handvol producten uit je voorraadkast zijn deze pannenkoeken gemakkelijk en snel te maken; perfect voor een luie, langzame ochtend of, als je ze een dag van tevoren maakt, het ideale ontbijt als je haast hebt.
https://www.arla.nl/recepten/bananenpannenkoeken/

Bereidingswijze

Bananenpannenkoeken
  • Doe de eieren, de helft van de havervlokken, de skyr, de bananen, het bakpoeder en het zout in een blender.
  • Mix op de hoogste snelheid gedurende ca. 1 minuut of tot het mengsel glad is. Doe het beslag in een kom en spatel de rest van de havervlokken erdoor.
  • Laat een beetje van de boter goudbruin worden in een pan (ca. 22 cm in diameter). Bak 3 kleine pannenkoeken (ca. ½ dl beslag per pannenkoek) op middelhoog vuur gedurende 2 minuten aan elke kant of tot ze goudbruin zijn.
  • Houd de pannenkoeken warm onder folie en herhaal dit met de rest van de boter en het beslag.
Skyr-room
  • Meng de skyr, ⅔ van de bessen en de vanillesuiker in een kom en pureer het geheel lichtjes met een vork.
  • Decoreer de warme pannenkoeken met skyr-room, honing en de rest van de bessen. Serveer direct.
Eet smakelijk!
Tip

De bananen voegen zoetheid toe aan de pannenkoeken. Gebruik dus rijpe bananen die zacht aanvoelen en bruine vlekken op de schil hebben. Als je iets minder zoete bananenpannenkoeken wil, gebruik dan gewoon bananen die minder rijp zijn. Je kunt de bananen sneller laten rijpen door ze met tussenpozen van 10-15 seconden in de magnetron te doen totdat ze zachter worden. Vergeet niet om de bananen te laten afkoelen voordat je ze aan de rest van de ingrediënten toevoegt. Als je de voorkeur geeft aan een minder gladde textuur van de pannenkoeken, sla dan het mengen over en gebruik een vork om alle ingrediënten te pureren en te mengen.

Tip

Het geheim van lichte en luchtige pannenkoeken is om je pan langzaam te verhitten. Zo kun je de temperatuur gemakkelijker regelen en hoef je de warmte niet constant aan te passen. In plaats van gewone grote bananenpannenkoeken te maken, kun je ook kleine pannenkoekjes maken. Ze zien er leuk uit en zijn een goede kleine snack voor onderweg.

Vragen over bananenpannenkoeken

Geniet van luchtige en overheerlijke pannenkoeken met ons snelle en eenvoudige recept voor bananenpannenkoeken. Het perfecte ontbijt voor een drukke ochtend of een lui weekend. We hebben enkele van de meest gestelde vragen over deze zoete ontbijttraktatie beantwoord. Lees hieronder meer en word een bananenpannenkoekenexpert!

Wat is een bananenpannenkoek?
Een bananenpannenkoek is een soort dunne, platte cake die aan beide kanten goudkleurig wordt gebakken. De ronde cake heeft een mooie luchtige textuur met een zoete bananensmaak en is daardoor perfect als snel ontbijt of als zoete snack gedurende de dag. Hoewel ze van zichzelf al heerlijk zijn, maak je de bananenpannenkoeken nog lekkerder met een flinke schep skyr-room en verse bessen voor een sappig accent.
Hoe maak je bananenpannenkoeken?
Maak luchtige bananenpannenkoeken door havermoutvlokken, eieren, skyr, bakpoeder en zout tot een glad mengsel te mengen. Spatel er nog meer havervlokken door en bak de pannenkoeken aan beide kanten goudbruin. Serveer de pannenkoeken warm en garneer ze met zoetzure skyr-room gemengd met bessen en vanillesuiker. Voor een finishing touch decoreer je ze met honing en verse frambozen en bosbessen.
Kan ik bananenpannenkoeken invriezen?
Als je bananenpannenkoeken over hebt, kun je ze in de vriezer doen en ze later eten. Laat de pannenkoeken helemaal afkoelen en leg tussen de pannenkoeken een stuk bakpapier of waspapier. Dit voorkomt dat ze aan elkaar plakken. Doe de pannenkoeken in een luchtdichte doos of afsluitbare diepvrieszak en leg ze in de vriezer. Ze zijn tot 3 maanden houdbaar als ze op de juiste manier worden bewaard. Als je de pannenkoeken wilt eten, laat je ze een paar uur of een nacht in de koelkast ontdooien of ontdooi ze op laag vermogen in de magnetron. Pas op dat je ze niet te lang verwarmt, anders verpest je de textuur.
Kun je beslag voor bananenpannenkoeken invriezen?
Om altijd voorbereid te zijn om deze zoete en heerlijke bananenpannenkoeken te maken, maak je het beslag en vries je het in. Meng alle ingrediënten voor het beslag en giet het in een diepvrieszak. Laat wat ruimte over zodat het mengsel kan uitzetten tijdens het bevriezen. Je kunt het ingevroren beslag 1-2 maanden bewaren. Ontdooi het beslag door de diepvrieszak een nacht in de koelkast te zetten. Je kunt het ook laten ontdooien onder koud water; het duurt echter langer om het op die manier te ontdooien.

Ingrediënten

Bananenpannenkoeken
Eieren
3
(ca. 1¾ dl) havervlokken
75 g
Skyr, naturel
2 dl
Bananen
2
Bakpoeder
1 tl
Grof zout
½ tl
Boter
15 g
Skyr-room
Skyr, naturel
1 dl
Frambozen
75 g
Bosbessen
75 g
Vanillesuiker
½ tl
Acaciahoning
3 el

Serveer zoete bananenpannenkoeken

Deze zoete en smeuïge bananenpannenkoeken vragen erom te worden opgegeten. Met hun subtiele zoetheid en een vleugje banaan zijn onze pannenkoeken een perfect ontbijt of dessert. Stapel de pannenkoeken op elkaar en serveer ze met een skyr-room die je maakt met vanillesuiker, verse frambozen en bosbessen. Voor een finishing touch worden de pannenkoeken besprenkeld met acaciahoning en versierd met verse bessen; een perfecte combinatie van zoet en zuur. Eet de pannenkoeken onder het genot van een warme kop thee of koffie.

Kun je de verleiding van de zoete smaak in onze bananenpannenkoeken niet weerstaan? Je hebt geluk, want we hebben genoeg andere heerlijke recepten met banaan. Bekijk ons luchtige in chocolade gehulde bananenbrood dat is bestrooid met grof gehakte walnoten, onze gemakkelijke bananenmuffins met pure chocolade en ons gemarmerde bananenbrood met plakjes banaan erop.

Heerlijk ontbijtpannenkoeken met banaan en havermout

Behoefte aan een snel en lekker ontbijt? Probeer dan eens deze zoete bananenpannenkoeken met havermout en skyr, die vast een centrale plaats gaan innemen op je ontbijttafel. Deze pannenkoeken hebben een zachte en lichte textuur die in je mond smelt en zijn de perfecte manier om je ochtend te beginnen. Je hebt geen luxe keukengereedschap nodig om deze luchtige, smaakvolle bananenpannenkoeken te maken – alleen een blender, een kom en een koekenpan. Ons recept voor bananenpannenkoeken is heel eenvoudig, je maakt ze in minder dan 30 minuten en ze bevatten heerlijke ingrediënten.

Garneer met skyr en bessen

Deze heerlijke en zachtzoete bananenpannenkoeken worden gegarneerd met zachte en romige skyr gemengd met vanillesuiker, frambozen, bosbessen en een beetje honing. De zoete en zure bessen zorgen voor kleur en smaak en zijn net zo heerlijk als ze eruit zien, en bijten in volle, sappige bessen heeft gewoon iets speciaals. Het is de mooiste en lekkerste manier om te genieten van je dikke, perfect smeuïge bananenpannenkoeken en tegelijkertijd wat zuurheid en verschillende texturen toe te voegen.

Maak kruidige bananenpannenkoeken

Geef je ochtend pit met heerlijke luchtige pannenkoeken en warme specerijen. Pas ons bananenpannenkoekrecept aan door een theelepel kaneel of pompoenkruiden aan het pannenkoekenbeslag toe te voegen, samen met een klein beetje citroenschil. De kruiden en de citroen gaan prachtig samen. Je krijgt een uitbarsting van frisheid met een beetje pit van de schil, terwijl de specerijen zorgen voor een zoete en houtachtige smaak. Deze verleidelijke aroma's strelen je smaakpapillen, om nog maar te zwijgen van het heerlijke aroma dat je zal doen watertanden zodra je het beslag in de pan giet.