Bananenpannenkoekjes met Arla Skyr Aardbei

Bananenpannenkoekjes met Arla Skyr Aardbei

Heerlijke bananen pannenkoekjes, een gezonder alternatief voor de Amerikaanse pannenkoekjes. Vezelrijk want er is gebruik gemaakt van havermout en er zit een romige topping van Skyr op, verse blauwe bessen en honing. Gebruik vooral het fruit dat je kan krijgen van het seizoen; goedkoper, lekkerder én duurzamer. Deze lichte en luchtige pannenkoekjes zijn gemakkelijk te maken en zorgen ervoor dat jij nóg meer uit je ochtend haalt.​

Ingrediënten

Bananenpannenkoekjes

Eieren
3
Havermout
75 g
200 ml
Bananen
2
Baking Soda of bakpoeder
1 tl
Zout
½ tl
Boter
15 g

Skyr topping

100 ml
Frambozen
75 g
Bosbessen
75 g
Vanillesuiker
½ tl
Honing
3 el

Bereidingswijze

Bananenpannenkoekjes

  • Voeg de eieren, de helft van de havermout, Arla Skyr Naturel, bananen, baking soda en zout in de blender. ​
  • Laat dit ongeveer 1 minuut draaien op de hoogste stand totdat alles goed is gemengd.
  • Giet het beslag over in een (beslag)kom en voeg de rest van de havermout toe. Laat wat boter warm worden in de pan en bak per keer drie kleine pannenkoekjes in de pan.
  • Laat ze bruin en gaar worden, dit duurt ongeveer 2 minuten per kant. Bak zo al het beslag op.​

Skyr topping

  • Doe de Arla Skyr Aardbei en 2/3 van het fruit samen in een kom en prak door elkaar met een vork. ​
  • Serveer de warme pannenkoekjes met de Arla Skyr topping, honing en de rest van het fruit
Eet smakelijk!

Arla Skyr Aardbei

Arla skyr aardbei is een heerlijke yoghurt in IJslandse stijl. Skyr is van nature rijk aan eiwit, bevat 0% vet en is toch lekker romig van smaak. Haal meer uit je ochtend met Arla skyr.

https://www.arla.nl/recepten/bananenpannenkoekjes-met-skyr/