Bananenpannenkoekjes met skyr

Bananenpannenkoekjes met skyr

Heerlijke bananen pannenkoekjes, een gezonder alternatief voor de Amerikaanse pannenkoekjes, die ook klein zijn maar ook druipen in het siroop. Dit recept is anders want er is gebruik gemaakt van havermout en er zit een crème van Skyr op, verse blauwe bessen en honing. Een stuk gezonder dus. Je kan deze pannenkoekjes ook maken naar eigen wens en stijl en gebruik vooral het fruit dat je kan krijgen van het seizoen. Goedkoper, lekkerder én duurzamer. Deze lichte en luchtige pannenkoekjes zijn makkelijk te maken en nog makkelijker te eten!
https://www.arla.nl/recepten/bananenpannenkoekjes-met-skyr/

Bereidingswijze

Bananenpannenkoekjes
  • Voeg de eieren, de helft van de havermout, skyr, bananen, baking soda en zout in de blender. Laat dit ongeveer 1 minuut draaien op de hoogste stand totdat alles goed is gemengd. Giet het beslag over in een (beslag)kom en voeg de rest van de havermout toe. Laat wat boter warm worden in de pan en bak per keer drie kleine pannenkoekjes in de pan. Laat ze bruin en gaar worden, dit duurt ongeveer 2 minuten per kant. Bak zo al het beslag op.
Skyr crème
  • Doe de skyr, 2/3 van het fruit en de vanille suiker samen in een kom en prak door elkaar met een vork. Serveer de warme pannenkoekjes met de skyr crème, honing en de rest van het fruit.
Eet smakelijk!

Ingrediënten

Bananenpannenkoekjes
Eieren
3
Havermout
75 g
Arla® skyr naturel
200 ml
Bananen
2
Baking Soda of bakpoeder
1 tl
Zout
½ tl
Boter
15 g
Skyr crème
Arla® skyr naturel
100 ml
Frambozen
75 g
Bosbessen
75 g
Vanillesuiker
½ tl
Honing
3 el