Bietencarpaccio

2 u
Bereidingstijd 50 min.
Bietencarpaccio

Een heerlijk vegetarisch voorgerecht: carpaccio van rode biet. Één ding is zeker, je steelt hier absoluut de show mee! Een kleurrijk bord, met smaakvolle bieten, een likeurdressing en afgetopt met luchtige room.

Ingrediënten

Bietencarpaccio

Rode bieten
800 g
Water
500 ml
Grof zout
½ tl

Likeurdressing

Azijn
2 el
Likeur, bijvoorbeeld kersenlikeur
2 el
Olijfolie
2 el
Grof zout
1 tl
Versgemalen peper

Om te serveren

Slagroom
100 ml
Gedroogde cranberry's
50 g
Grofgehakte pistachenoten
25 g

Bereidingswijze

Bietencarpaccio

  • Breng ca. 350 g van de rode bieten aan de kook in een pan met gezouten water.
  • Kook de bieten 35-50 minuten, of tot ze gaar zijn. De kooktijd hangt af van het seizoen; hoe ouder de bieten, hoe langer ze moeten koken. Giet het water af, spoel de bieten af met koud water en “wrijf” de schil eraf.
  • Schil de rest van de rauwe bieten en snijd zowel de gekookte als de rauwe bieten in flinterdunne plakjes. Schik beide soorten bieten gemengd en dakpansgewijs op een schaal.

Likeurdressing

  • Klop alle ingrediënten door elkaar en giet de dressing over de rode bieten. Laat dit minimaal 15 minuten intrekken.

Opdienen

  • Klop de room lichtjes op – niet tot slagroom, maar gewoon tot ze wat voller wordt.
  • Strooi vlak voor het serveren de cranberries en pistachenoten over de rodebietencarpaccio. Sprenkel er wat room over en serveer de rest ernaast.
Eet smakelijk!

Tips om de bietencarpaccio bij te serveren

De rodebietencarpaccio smaakt heerlijk bij bijvoorbeeld gebraden eendenborst, wild, varkensgebraad of gebakken kabeljauw. Je kunt de carpaccio maken van uitsluitend rauwe of gekookte bieten, maar de combinatie van zoete, zachte gekookte bieten en knapperige, iets frissere rauwe bieten geeft een extra dimensie.

Probeer eens een andere likeur

De likeurdressing kun je ook maken met andere soorten bessen, zoals frambozen of zwarte bessen.

Voedingswaarde, per Serving

Energie-inhoud:

214 Kcal

vezels 6,3 gram vezels
eiwit 3,8 gram eiwit
vet 9,8 gram vet
koolhydraten 25,1 gram koolhydraten
https://www.arla.nl/recepten/bietencarpaccio/