Bietencarpaccio
2 u
•
Bereidingstijd 50 min.

Een heerlijk vegetarisch voorgerecht: carpaccio van rode biet. Één ding is zeker, je steelt hier absoluut de show mee! Een kleurrijk bord, met smaakvolle bieten, een likeurdressing en afgetopt met luchtige room.
Ingrediënten
Bietencarpaccio
Rode bieten
|
800 g |
---|---|
Water
|
500 ml |
Grof zout
|
½ tl |
Likeurdressing
Azijn
|
2 el |
---|---|
Likeur, bijvoorbeeld kersenlikeur
|
2 el |
Olijfolie
|
2 el |
Grof zout
|
1 tl |
Versgemalen peper
|
Om te serveren
Slagroom
|
100 ml |
---|---|
Gedroogde cranberry's
|
50 g |
Grofgehakte pistachenoten
|
25 g |
Bereidingswijze
Bietencarpaccio
Likeurdressing
Opdienen
Tips om de bietencarpaccio bij te serveren
De rodebietencarpaccio smaakt heerlijk bij bijvoorbeeld gebraden eendenborst, wild, varkensgebraad of gebakken kabeljauw. Je kunt de carpaccio maken van uitsluitend rauwe of gekookte bieten, maar de combinatie van zoete, zachte gekookte bieten en knapperige, iets frissere rauwe bieten geeft een extra dimensie.
Probeer eens een andere likeur
De likeurdressing kun je ook maken met andere soorten bessen, zoals frambozen of zwarte bessen.
Voedingswaarde, per Serving
Energie-inhoud:
214 Kcal
vezels | 6,3 gram vezels |
eiwit | 3,8 gram eiwit |
vet | 9,8 gram vet |
koolhydraten | 25,1 gram koolhydraten |
