Bloemkoolpizza
1 u
•
Bereidingstijd 30 min.
&format=webp)
Bloemkoolpizza is een leuk alternatief voor de traditionele pizza. De bodem is gemaakt van bloemkoolrijst, in dit recept gemengd met mozzarella. Je kunt de bodems beleggen met jouw favoriete toppings. Wij laten een vegetarische variant met geroosterde rode paprika’s, olijven en jonge blaadsla zien. Echte kaasliefhebber? Strooi er dan ook nog eens wat kaas overheen.
Ingrediënten
Bloemkoolbodem - 2 st.
Bloemkool rijst
|
1½ kg |
---|---|
Eieren
|
2 |
Geraspte mozzarella
|
200 g |
Gedroogde oregano
|
2 tl |
Grof zout
|
1½ tl |
Tomatensaus, bijvoorbeeld pizzasaus
|
200 ml |
---|---|
Rode paprika's in dunne reepjes (Circa 300 g)
|
2 |
Topping
Rucola
|
50 g |
---|---|
Versgeperst citroensap
|
2 el |
Olijven
|
100 g |
Bereidingswijze
Bloemkoolbodem.
Toppings
Maak het pittig
Je kunt een pittige versie van de bloemkoolpizza maken door de mozzarella te vervangen door geraspte Tex Mex-chili kaas.
Voedingswaarde, per Serving
Energie-inhoud:
595 Kcal
vezels | 22,4 gram vezels |
eiwit | 51 gram eiwit |
vet | 29,2 gram vet |
koolhydraten | 31,8 gram koolhydraten |
