Bloemkoolpizza

1 u
Bereidingstijd 30 min.
Bloemkoolpizza

Bloemkoolpizza is een leuk alternatief voor de traditionele pizza. De bodem is gemaakt van bloemkoolrijst, in dit recept gemengd met mozzarella. Je kunt de bodems beleggen met jouw favoriete toppings. Wij laten een vegetarische variant met geroosterde rode paprika’s, olijven en jonge blaadsla zien. Echte kaasliefhebber? Strooi er dan ook nog eens wat kaas overheen.

Ingrediënten

Bloemkoolbodem - 2 st.

Bloemkool rijst
1½ kg
Eieren
2
Geraspte mozzarella
200 g
Gedroogde oregano
2 tl
Grof zout
1½ tl
Tomatensaus, bijvoorbeeld pizzasaus
200 ml
Rode paprika's in dunne reepjes (Circa 300 g)
2

Topping

Rucola
50 g
Versgeperst citroensap
2 el
Olijven
100 g

Bereidingswijze

Bloemkoolbodem.

  • Verwarm twee bakplaten voor in de oven.
  • Klop de eieren los in een kom en voeg bloemkool, kaas, oregano en zout toe.
  • Verwarm twee bakplaten voor in de oven. Verdeel de helft van het mengsel op een vel bakpapier en vorm er een ronde bodem van (ongeveer 30 cm in diameter). Herhaal met de rest van het mengsel en schuif de bodems over op de hete bakplaten.
  • Bak de bodems voor in de oven (boven- en onderin) tot ze goudbruin zijn – ongeveer 30 minuten op 200 °C hetelucht.
  • Haal de bloemkoolbodems uit de oven en verdeel de tomatensaus erover.
  • Beleg vervolgens met reepjes paprika en bak de pizza’s af – 10 minuten op 200 °C hetelucht.

Toppings

  • Meng de rucola met het citroensap.
  • Verdeel de blaadjes en de olijven over de afgewerkte pizza’s en serveer direct.
Eet smakelijk!

Maak het pittig

Je kunt een pittige versie van de bloemkoolpizza maken door de mozzarella te vervangen door geraspte Tex Mex-chili kaas.

Voedingswaarde, per Serving

Energie-inhoud:

595 Kcal

vezels 22,4 gram vezels
eiwit 51 gram eiwit
vet 29,2 gram vet
koolhydraten 31,8 gram koolhydraten
https://www.arla.nl/recepten/bloemkoolpizza/