Bloemkoolpuree
30 min.
Probeer de klassieke aardappelpuree te vervangen door bloemkoolpuree. De bloemkoolpuree is romig en licht zuur door citroen. Serveer bijvoorbeeld bij braadworst of gehaktballen.
Ingrediënten
|
Water
|
1 L |
|---|---|
|
Grof zout
|
1 tl |
|
Bloemkool in grove stukken
|
700 g |
|
Volvette room of kookroom
|
½ dl |
|
Boter
|
25 g |
|
Versgeperst citroensap
|
1 el |
|
Grof zout
|
½ tl |
|
Fijngehakte bieslook
|
1 el |
Bereidingswijze
“De bloemkoolpuree kan eenvoudig tot een gladde puree worden gemaakt door deze volledig te blenden met een staafmixer. Voeg eventueel 25 g extra boter toe.
Voedingswaarde, per 100 g
Energie-inhoud:
28 Kcal
| vezels | 0,9 gram vezels |
| eiwit | 0,8 gram eiwit |
| vet | 2,2 gram vet |
| koolhydraten | 1,2 gram koolhydraten |