Bloemkoolpuree

30 min.
Bloemkoolpuree

Probeer de klassieke aardappelpuree te vervangen door bloemkoolpuree. De bloemkoolpuree is romig en licht zuur door citroen. Serveer bijvoorbeeld bij braadworst of gehaktballen.

Ingrediënten

Water
1 L
Grof zout
1 tl
Bloemkool in grove stukken
700 g
Volvette room of kookroom
½ dl
Boter
25 g
Versgeperst citroensap
1 el
Grof zout
½ tl
Fijngehakte bieslook
1 el

Bereidingswijze

  • Breng water en zout aan de kook en kook de bloemkool ongeveer 25 minuten – of tot deze goed zacht is.
  • Giet het water af en laat de bloemkool volledig uitdampen.
  • Voeg room, boter, citroensap en zout toe.
  • Pureer het mengsel bijvoorbeeld met een garde.
  • Serveer met bieslook bovenop.
Eet smakelijk!

“De bloemkoolpuree kan eenvoudig tot een gladde puree worden gemaakt door deze volledig te blenden met een staafmixer. Voeg eventueel 25 g extra boter toe.

Voedingswaarde, per 100 g

Energie-inhoud:

28 Kcal

vezels 0,9 gram vezels
eiwit 0,8 gram eiwit
vet 2,2 gram vet
koolhydraten 1,2 gram koolhydraten
https://www.arla.nl/recepten/bloemkoolpuree/