Quiche

Quiche

Quiche is gemakkelijk te bereiden en bestaat uit slechts een paar eenvoudige ingrediënten. Het recept voor quiche kan gemakkelijk worden aangepast met andere groenten en op smaak worden gebracht met de kruiden die je verkiest. Het recept voor quiche bestaat uit een knapperige korst en een heerlijke vulling met kaas. Hier hebben we gekozen voor mozzarella in blokjes, maar je kunt de kaas gebruiken die je hebt. Quiche is geschikt als avondmaaltijd en past ook goed op een buffet of bij de lunch. Je kunt quiche meenemen voor een picknick of in je lunchbox, want het smaakt ook lekker warm of koud.
https://www.arla.nl/recepten/quiche/

Bereidingswijze

Bijgerecht
  • Gemengde salade van bijvoorbeeld bloemkool, courgette, wortel en bladsla
Voorbakken:
  • Ongeveer 15 minuten op 200°C - conventionele oven.
Bakken:
  • Ongeveer 35 minuten op 200°C - conventionele oven.
Taartdeeg
  • 1. Snijd de koude boter in kleine stukjes en verkruimel het met het meel.
  • 2. Voeg het zout en water toe en kneed snel tot een deeg.
  • 3. Druk het deeg uit in een springvorm (ongeveer 22 cm in diameter). Laat het deeg halverwege de zijkant van de vorm omhoog komen.
  • 4. Dek het af en zet het minstens 30 minuten in de koelkast. Prik de bodem in met een vork en bak deze voor in het midden van de oven.
Vulling
  • 1. Smelt de boter in een pan op hoog vuur, maar laat het niet bruin worden.
  • 2. Bak de uien ongeveer 4 minuten.
  • 3. Klop de eieren, melk en slagroom samen en voeg de overige ingrediënten toe. Meng de gebakken uien erdoor en verdeel de vulling over de voorgebakken bodem.
  • 4. Bak de taart in het midden van de oven.
Eet smakelijk!
Tips

Je kunt taartbodem en vulling van eieren, melk, slagroom, kaas en kruiden gebruiken als basis voor allerlei soorten taarten. Gebruik dit recept en vervang bijvoorbeeld de uien door grofgeraspte wortels of andere wortelgroenten, broccoli en bloemkool, prei, champignons of pompoen - of een combinatie van verschillende groenten. Als je groenten een beetje slap zijn geworden, kun je ze meestal weer knapperig maken door ze een half uur in water met ijsblokjes te leggen (behalve champignons). Een nieuwe heerlijke taart en je voorkomt voedselverspilling.

Ingrediënten

Taartdeeg
Koude boter
100 g
Tarwemeel (ongeveer 300 g)
175 g
Water
½ el
Vulling
Boter
25 g
Uien, in kleine blokjes (ongeveer 400 g)
5
Eieren
2
Melk
100 ml
Slagroom
100 ml
Mozzarella, in blokjes
100 g
Geraspte nootmuskaat
¼ tl
Grof zout
½ tl
Versgemalen peper