Blueberry cheesecake ontbijttaart

Blueberry cheesecake ontbijttaart

> 60 minuten
Ben je klaar voor je nieuwe favo ontbijt? Komt-ie: blueberry cheesecake-ontbijttaart. En nee, daar heb je geen kaas voor nodig. We gebruiken namelijk Arla Biologisch Milde halfvolle yoghurt! Dat is een heerlijk romige yoghurt die geweldig werkt als vervanger voor roomkaas. Tel daar een krokante bodem van havermout en een swirl van gepureerde blauwe bessen bij op en je hebt de basis voor deze onweerstaanbare ontbijttaart.

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 165 graden.
  • Smelt de kokosolie in een steelpannetje. Doe de helft van de havermout in een keukenmachine en maal tot meel. Meng het havermeel met de rest van de havermout, de gesmolten kokosolie en 90 gram van de honing, zodat er een plakkerig deeg ontstaat.
  • Vet een springvorm met een doorsnede van 20 centimeter in met een beetje kokosolie en bekleed de vorm met bakpapier. Verdeel het havermoutdeeg over de bodem van de springvorm. Druk het deeg goed aan en strijk glad met de achterkant van een lepel.
  • Doe de blauwe bessen samen met 50 gram honing in een keukenmachine en blend tot een glad geheel. Meng de Arla Biologisch Milde halfvolle yoghurt met de rest van de honing, het vanille-extract en de eieren. Klop het met een garde tot een luchtig geheel. Giet het yoghurt-mengsel in de springvorm en maak met behulp van een vork een swirl van de blauwe bessenpuree in de yoghurt.
  • Zet de taart 50 minuten in de oven.
  • Laat de taart volledig afkoelen en laat 'm daarna nog minimaal 2 uur opstijven in de koelkast.
Eet smakelijk!

Ingrediënten

Havermout
250 g
Kokosolie
100 g
Honing
200 g
Bosbessen
100 g
Arla Biologische Halfvolle yoghurt
500 g
Vanille-extract
1 tl
Eieren
3