Bonenballetjes in pitabroodjes

Bonenballetjes in pitabroodjes

30 min.
Bonenballetjes zijn vegetarische balletjes gemaakt van een blik zwarte bonen gemengd met cottage cheese en kruiden. Bonenballetjes zijn super makkelijk te maken en vormen de basis voor een heerlijke vegetarische maaltijd wanneer ze, zoals hier, worden gevuld in een pitabroodje samen met sla en een heerlijke dressing. Heerlijke vegetarische balletjes met een lekkere bite en veel smaak.
https://www.arla.nl/recepten/bonenballetjes-in-pitabroodjes/

Bereidingswijze

Bonenballetjes
  • Meng de bonen, ei en cottage cheese in ongeveer 30 seconden in een blender - bijvoorbeeld in een keukenmachine.
  • Meng het paneermeel, bieslook, peterselie en de overige ingrediënten erdoorheen. Zet het mengsel afgedekt in de koelkast voor ongeveer 15 minuten.
  • Laat de helft van de boter goudbruin worden in een pan.
  • Vorm de helft van het bonenmengsel met een lepel tot ongeveer 12 kleine balletjes en bak ze op matig vuur gedurende ongeveer 10 minuten - keer ze af en toe om.
  • Laat de rest van de boter goudbruin worden in de pan en bak de rest van de bonenballetjes.
Dressing
  • Meng alle ingrediënten samen. Breng de dressing op smaak.
  • Verwarm de pita-broodjes en serveer ze met bonenballetjes, dressing, kropsla, tomaten en rode ui.
Eet smakelijk!
Tips

Als je liever gedroogde bonen gebruikt, maar niet echt opnieuw wilt beginnen elke keer, bereid dan een grote portie bonen in één keer voor en vries de geweekte, gekookte bonen in kleinere porties in.

Ingrediënten

Bonenballetjes
Zwarte bonen - uitgelekt en afgespoeld (ongeveer 240 g)
1 blikje
Ei
1
Cottagecheese
150 g
Paneermeel
100 g
Bieslook
100 g
Krul peterselie
50 g
Dijonmosterd
2 tl
Nootmuskaatpoeder
½ tl
Grof zout
¾ tl
Suiker
1 tl
Boter om te bakken
25 g
Dressing
Crème fraîche
250 ml
Fijngehakte kruiden, zoals peterselie, bieslook en tijm
150 g
Grote fijngehakt knoflookteentje
1
Fijn zout
¾ tl
Pitabroodjes
6
Gesneden kropsla sla (ongeveer 100 g)
1
Cocktailtomaten, in plakjes
150 g
Rode ui, in dunne ringen (ongeveer 75 g)
1