Broccoli taart

Broccoli taart

Broccoli taart is een eenvoudige maar lekkere hartige taart die het altijd goed doet. Het deeg is eenvoudig te maken met maar een paar ingrediënten. Ook de vulling is niet al te ingewikkeld. Ondanks dat dit recept niet moeilijk of ingewikkeld is, is het wel ontzettend lekker. En succes verzekerd!
https://www.arla.nl/recepten/broccoli-taart/

Bereidingswijze

  • Voorbakken (deeg) Ca. 15 minuten op 200° graden (traditionele oven) Bakken (deeg met vulling) Ca. 35 minuten op 200° graden (traditionele oven) Deeg Doe de bloem in een beslagkom en voeg het zout toe. Snijd de boter in kleine stukjes en verkruimel deze door de bloem. Meng met een mixer met deeghaken of met je handen tot een soepel deeg. Is het deeg iets te droog? Voeg dan wat water toe. Is je deeg iets te nat? Voeg dan nog wat bloem toe. Rol het deeg met een deegroller uit tot een gelijkmatig deeg. Druk het deeg uit in een springvorm (22 cm doorsnee). Laat het deeg tot halverwege de zijkanten van de vorm komen. Zet dit afgedekt in de koelkast voor minimaal een uur. Prik met een vork gaatjes in de bodem en bak de bodem voor in het midden van de oven. Vullen Snijd de broccoli in kleine roosjes. Gooi de steel van de broccoli niet weg maar snij deze in dunne plakjes. Doe alles in kokend water met een snufje zout. Kook dit met een deksel op de pan voor ongeveer 2 minuten. Laat de broccoli in een zeef afdruipen. Klop de eieren los in een kom en voeg de kwark en het zout toe. Verdeel de broccoli over de voorgebakken bodem, giet de eiermassa erover en bestrooi met feta. Bak de taart ongeveer 35 minuten in het midden van de oven op 200 graden.
Eet smakelijk!
Tip

Wil je deze broccoli taart helemaal lactosevrij maken? Gebruik dan plantaardige boter en lactosevrije witte kaas. Net zo lekker maar dan zonder lactose.

Ingrediënten

Deeg
Koude boter
100 g
Tarwemeel
175 g
Grof zout
1 tl
Water
1½ tl
Vulling
Broccoli
300 g
Eieren
3
Arla Lactofree Magere kwark
200 g
Zout
1 tl
Apetina® Blokjes in water
100 g