Champignonpaté met cranberry

Champignonpaté met cranberry

1 u
Deze champignonpaté is gemaakt met gedroogde cranberry's en couscous. Het is een heerlijk groen gerecht om als avondmaaltijd te serveren met bonensalade en dressing. Champignonpaté met cranberry kan ook koud gegeten worden, bijvoorbeeld op een stuk geroosterd roggebrood.
https://www.arla.nl/recepten/champignonpate-met-cranberry/

Bereidingswijze

Baktijd:
  • Ongeveer 45 minuten op 175° - conventionele oven.
Couscous
  • Doe de couscouskorrels in een kom en giet het kokende water eroverheen.
  • Laat de korrels ongeveer 10 minuten staan - roer af en toe met een vork terwijl ze wellen.
Champignonpaté
  • Verwarm de helft van de olie in een koekenpan. Bak de champignons op hoog vuur ongeveer 5 minuten of tot ze droog zijn. Doe de champignons in een kom.
  • Verwarm de rest van de olie en bak de uien ongeveer 1 minuut.
  • Voeg de uien toe aan de kom samen met de geweekte couscouskorrels, amandelen en de overige ingrediënten.
  • Meng het mengsel goed en doe het in een ingevette ovenschaal (ongeveer 1½ liter). Bak de paté in het midden van de oven.
Kwarkdressing
  • Roer alle ingrediënten samen en zet de dressing afgedekt in de koelkast gedurende minstens 15 minuten. Breng op smaak.
Bij het serveren
  • Doe bonen, ui en cranberry's in een schaal en bestrooi met zout en peper. Eet de warme champignonpaté samen met de bonensalade, kwarkdressing en geroosterd roggebrood.
Eet smakelijk!
Tips

De paté kan worden ingevroren. Verwarm het voor het serveren.

Ingrediënten

Couscous
Couscous korrels (ongeveer 1 dl)
80 g
Kokend water
100 ml
Champignonpaté
Koolzaadolie
1 el
Fijngehakte champignons
450 g
Uien (ongeveer 200 g)
2
Grofgehakte blanke amandelen
50 g
Gedroogde cranberry's
75 g
Eieren
2
Kwark
150 g
Grof zout
1¼ tl
Versgemalen peper
Kwarkdressing
Kwark
200 g
Vloeibare honing
1 tl
Grof zout
¼ tl
Versgemalen peper
Water
4 el
Bijgerecht
Gestoomde groene bonen
300 g
Rode uien, in dunne halve ringen (ongeveer g)
50 g
Gedroogde cranberry's - en een snufje zout en peper
50 g
Geroosterd roggebroden
240 g