Falafel met lactosevrije saus

Falafel met lactosevrije saus

Bereidingswijze

  • Laat de kikkererwten ongeveer 8 uur in water weken. Kook ze daarna tot ze zacht zijn, ongeveer 30 minuten, en laat afkoelen. Meng de ingredienten voor de saus en zet in de koelkast. Meng de kikkererwten, knoflook, komijn, zout, peper, maizena en olie in een keukenmachine en maal fijn tot een deeg. Vorm van het deeg ongeveer 16 balletjes en druk ze plat. Bak de falafels in een pan met plantaardige olie voor ongeveer 5-10 minuten. Serveer de falafel in pitabrood met de saus, rode ui, peterselie en eventueel verse sla.
Eet smakelijk!

Ingrediënten

Gedroogde kikkererwten
200 g
Fijn gesneden rode ui
1
Fijngehakte knoflookteentjes
Komijnpoeder
1 tl
Zout
snufje
Peper
Maïzena
15 g
Zonnebloemolie
3 el
Gehakte peterselie
1 el
Voor de lactosevrije saus
Arla Lactofree Magere kwark
200 g
Verse muntblaadjes
1 el