Falafel met lactosevrije saus

Falafel met lactosevrije saus

Rate 1
Rate 2
Rate 3
Rate 4
Rate 5

(1 stemmen)

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? '' : '' }}

Ingrediënten

  • 200 g gedroogde kikkererwten
  • 1 st fijn gesneden rode ui
  • teentje fijngehakte knoflook
  • 1 theel. komijnpoeder
  • snuf zout
  • peper
  • 15 g maizena
  • 3 el zonnebloemolie
  • 1 eetlepel gehakte peterselie

Voor de lactosevrije saus

  • 200 g Arla Lactofree magere kwark
  • 1 eetlepel verse munt

Bereidingswijze

Bereidingswijze

Laat de kikkererwten ongeveer 8 uur in water weken. Kook ze daarna tot ze zacht zijn, ongeveer 30 minuten, en laat afkoelen. Meng de ingredienten voor de saus en zet in de koelkast. Meng de kikkererwten, knoflook, komijn, zout, peper, maizena en olie in een keukenmachine en maal fijn tot een deeg. Vorm van het deeg ongeveer 16 balletjes en druk ze plat. Bak de falafels in een pan met plantaardige olie voor ongeveer 5-10 minuten. Serveer de falafel in pitabrood met de saus, rode ui, peterselie en eventueel verse sla.

Print

Andere recepten