Fruitspiesjes

Fruitspiesjes

30 min.
Fruit aan een spies zorgt voor een geweldige zoete traktatie! Bestrijk ze voor het grillen met boter en citroenrasp en serveer ze met een lichte yoghurt met honingsmaak.
https://www.arla.nl/recepten/fruitspiesjes/

Bereidingswijze

  • Zet de oven op 225 °C.
  • Pel de bananen en schil de meloen. Snijd de banaan, meloen en kaki in stukjes.
  • Steek het fruit in laagjes op houten spiesjes. Reken twee spiesjes per portie. Leg de spiesjes in een ovenvaste schaal.
  • Meng de boter en citroenrasp. Bestrijk de spiesjes met de boter en zorg ervoor dat elk stuk fruit volledig bedekt is. Bestrooi met suiker.
  • Gaar de spiesjes gedurende 8-10 minuten in het bovenste deel van de oven tot ze een beetje kleur krijgen. Draai ze één keer om wanneer de helft van de gaartijd verstreken is.
  • Serveer met yoghurt.
Eet smakelijk!

Fruitspiesjes

Hoe voorkom je dat fruitspiesjes bruin worden?
Voeg na het snijden gewoon wat citroensap toe. Het zuur helpt verkleuring te voorkomen.
Hoe serveer je fruitspiesjes?
Leg ze gewoon op een bord of steek ze in een omgekeerde halve watermeloen zodat je een stekelvarken krijgt. Zo vallen de spiesjes meteen op! Of zet ze als fruitig boeket in een bloemenvaas om een echte blikvanger te creëren.
Kunnen fruitspiesjes de avond ervoor worden gemaakt?
Vers fruit is het lekkerst op de dag dat het wordt gesneden, dus idealiter maak je de spiesjes op de dag dat je ze wilt eten. Als je ze toch van tevoren wilt maken, voeg dan voor fruit dat gevoelig is voor verkleuring (bananen, appels, peren enz.) meteen na het maken een kneepje citroensap toe om verkleuring zoveel mogelijk te voorkomen. Als je ze in een luchtdichte doos in de koelkast bewaart, blijven ze normaal gesproken nog een paar uur mooi, maar ze kunnen nog steeds bruin worden als je ze een hele nacht bewaart.
Welk fruit is het beste voor spiesjes?
Hoewel elk type fruit prima is, blijven stevigere soorten zoals appel, ananas of perzik beter zitten op een spiesje. Maar laat dit je creativiteit niet beperken: je kunt ook steviger fruit gebruiken om het zachter fruit tussen te klemmen.

Ingrediënten

Bananen
2
Gele meloenen
250 g
Sharonfruit ( kaki )
2
Groene of rode druiven
75 g
Kruisbessen
8
Boter, gesmolten
2 el
Citroen (onbehandeld)
Schil van 1
Poedersuiker
2 tl
Yoghurt met honing
150 ml

Een feelgooddessert voor het hele gezin

Wie houdt er niet van een dessert dat kleurrijk en snel en gemakkelijk te maken is? Deze warme fruitspiesjes zijn de perfecte aanvulling op een ontbijttafel of barbecuebuffet of als toetje na het eten.

Fruit op spiesjes, een leuk en makkelijk feesthapje voor kinderen

We weten allemaal hoe moeilijk het is om kleinere snacks op ons feestmenu te zetten. Maar vanaf nu is er de fruitspies, een kleurrijk en leuk alternatief dat net zo populair zal zijn als de taart. Of ga nog een stapje verder en maak een doe-het-zelf-tafel: zet schalen met voorgesneden fruit en stompe houten spiesjes klaar en laat de kleintjes hun eigen snack maken.

Verschillende soorten fruit die je kunt gebruiken

Zie dit meer als een voorstel dan als een strikt recept. De combinaties kunnen zo klassiek (denk aan appel, peer of ananas) of exotisch (experimenteer met vijgen, mango's of zelfs watermeloen) zijn als je zelf wilt.

Vruchten die je moet vermijden wanneer je fruitspiesjes maakt

Vermijd als algemene vuistregel overrijp fruit of fruit dat te zacht is om op een spiesje te blijven zitten.