Gegrilde romaine sla met lactosevrije dressing
  • Arla
  • Recepten
  • Gegrilde romaine sla met lactosevrije dressing

Gegrilde romaine sla met lactosevrije dressing

35 min.
Kruid je lunch of diner met een licht maar heerlijk bord gegrilde romaine sla met lactosevrije dressing. Geniet ervan wanneer je zin hebt in een lichte salade vol smaken met een verfrissende, rokerige twist. Omdat het een spannend en smakelijk alternatief is voor gewone verse salade, is het populair geworden in de moderne keuken - en wij begrijpen waarom.
https://www.arla.nl/recepten/gegrilde-romaine-sla-met-lactosevrije-dressing/

Bereidingswijze

  • Snijd sla in de lengte doormidden en leg het 30 minuten in ijskoud water.
  • Meng yoghurt met cottagecheese, peterselie, knoflook, zout en peper. Zet in de koelkast.
  • Laat de sla uitlekken en bestrijk met zonnebloemolie. Grill ongeveer 2 minuten in een grillpan op hoog vuur. Serveer met de dressing.
Eet smakelijk!
Tips

Om de stukjes salade niet te gaar te laten worden, hoeven ze maar een paar minuten op een voorverwarmde grill of pan, dus houd je ogen open. De buitenste laag moet licht verwelkt zijn en een prachtige, verkoolde plek hebben, terwijl de binnenste lagen hun knapperige textuur moeten behouden zodat je tanden erop kunnen kauwen.

Tips

Als je graag buiten kookt, kun je de sla in plaats daarvan op een barbecue bereiden. Zo krijg je hetzelfde heerlijke resultaat terwijl je kunt genieten van een gezellige zomeravond in de buitenlucht.

Vragen over gegrilde romaine sla en lactosevrije dressing

Als je vragen hebt, hebben wij de antwoorden. Lees verder om meer te weten te komen over gegrilde romaine sla.

Hoe grill je romaine sla?
Er zijn verschillende manieren om romaine sla te grillen, en ze zijn allemaal even eenvoudig. Je kunt ze gemakkelijk op de grill gooien om die prachtige verkoolde buitenkant te krijgen waar je naar op zoek bent - en ook wat welverdiende rokerige smaken en aroma's. Ze koken op een voorverwarmde pan is net zo eenvoudig, en beide methoden nemen maar een paar minuten in beslag.
Hoe smaakt gegrilde romaine?
Gegrilde romaine sla heeft de frisse smaak die je normaal bij salade krijgt, maar met een paar minuten op de grill absorbeert het de rokerige smaken terwijl het een milde snoep afgeeft. Over het geheel genomen dient de gegrilde romaine sla als een smakelijk en fris bedje voor een heerlijke dressing.
Wat serveer je met gegrilde romaine?
Serveer je gegrilde romaine sla met een lactosevrije dressing van yoghurt en cottagecheese als lichte lunch of als milde bijgerecht op je dinertafel. Je kunt ook een crunch aan de salade toevoegen door noten of zaden te roosteren voor een nootachtige smaak en een geweldige textuur. Daarnaast voegen gesneden avocado's een romige consistentie toe, terwijl geroosterde groenten zoals kerstomaatjes, paprika of champignons een heerlijke, gekarameliseerde diepte geven.

Ingrediënten

Romaine sla
2
Zonnebloemolie
Dressing
Lactosevrije halfvolle yoghurt
150 ml
Lactosevrije magere cottagecheese
50 g
Peterselie
1 el
Geperste knoflook
Zout
Paprika

Gegrilde romaine - een gemakkelijke en interessante salade

Verse salade is altijd heerlijk, maar gegrilde romaine sla met lactosevrije dressing is van een ander niveau. Door de salade slechts een paar minuten in de pan te gooien, krijgt het een licht geblakerd oppervlak, waardoor het er mooi groen en donker uitziet. De binnenste bladeren behouden hun frisse knapperigheid, terwijl de buitenste bladeren een beetje verwelken en een licht gekarameliseerde schroei krijgen, waardoor ze een milde snoep en heerlijke rokerige smaken krijgen. Het verschil in textuur maakt van de gegrilde romaine sla de perfecte bedding voor een verrukkelijke dressing.

Serveer het als een lichte lunch op zichzelf of als bijgerecht bij bijvoorbeeld lactosevrije pasta met champignons en pompoen of misschien een stevige lactosevrije taart met zalm.

Serveer met romige lactosevrije dressing

Als je naar de groene gegrilde bladeren met mooie, geblakerde zijkanten kijkt, zou je er niet verkeerd aan doen om er meteen je tanden in te zetten, maar neem toch even de tijd om de romige lactosevrije dressing toe te voegen. De romigheid en pittigheid van lactosevrije yoghurt en cottagecheese worden gecombineerd om de dressing een textuur te geven die zich gemakkelijk aan de sla hecht, terwijl hij helder en verfrissend smaakt bij de rokerige salade. En als klap op de vuurpijl zorgt peterselie in de dressing voor prachtige aroma's en kleuren.