Lactosevrije zalm taart

Lactosevrije zalm taart

Een heerlijke volkoren taart gemaakt met warm gerookte zalm en prei. Deze alles-in-één taart kan je serveren met een frisse, groene salade en zal snel een favoriet worden in de keuken!

Bereidingswijze

  • Voorbakken Voor ca. 15 minuten op 200° graden (traditionele oven). Bakken Voor ca. 30 minuten op 200° graden (traditionele oven).
Taartdeeg
  • Meng het tarwemeel, volkoren meel en het zout samen in een kom. Snijd de boter in kleinere stukjes en verkruimel deze door het meel. Kneed het deeg bij elkaar door steeds een beetje water toe te voegen. Druk het deeg vervolgens in een ingevette taartvorm (circa 22 cm diameter) en zorg dat het stevig tegen de rand zit gedrukt. Bak de bodem 15 minuten voor in het midden van de oven.
Taartvulling
  • Verdeel de zalm, prei en dille op de voorgebakken bodem. Klop de roomkaas, eieren, melk, zout en peper samen en giet dit mengsel over de vulling. Bak de taart in het midden van de oven voor ca. 30 minuten. Serveer de taart warm of koud met bijvoorbeeld een frisse, groene salade.
Eet smakelijk!

Ingrediënten

Taartdeeg
Tarwemeel
120 g
Volkoren tarwemeel
60 g
Zout
1 tl
Plantaardige margarine
100 g
Water
2 el
Taartvulling
Warm gerookte zalm
150 g
Prei in ringen gesneden
1
Een handje fijn gehakte dille
Arla Lactofree Crème fraîche
150 g
Eieren
3
Arla Lactofree Halfvolle melkdrank
100 ml
Zout
1 tl
Vers gemalen peper