Groene pizza

30 min.
Groene pizza

Groene pizza is een heerlijke en kleurrijke variant op de klassieke pizza, waarbij we de pizza beleggen met verse, kleurrijke groenten in plaats van het traditionele vlees zoals pepperoni of worst. Een vegetarische pizza, die iedereen lekker zal vinden! Er is natuurlijk altijd ruimte om lekker te variëren met alle toppings, maar de courgette, tomaat en mozzarella zijn absoluut onze favorieten. Geef de smaak een extra boost met je eigen huisgemaakte pesto, chiliolie of knoflookolie.

Ingrediënten

Pizzadeeg (Circa 1100 g)
4 porties
Blokjes mozarella
150 g
Crème fraîche of roomkaas
200 g
Groene courgettes, in dunne plakjes
2
Kerstomaatjes, gehalveerd
200 g
Basilicumpesto
4 el
Pijnboompitten
4 el
Basilicumblaadjes
Zoutflakes

Bereidingswijze

  • Vorm met je handen een pizzabodem (ca. 20 cm in diameter).
  • Verdeel ¼ van de crème fraîche, kaas, courgette en tomaten over de pizza.
  • Bak de pizza op een hete pizzasteen midden in de oven gedurende 8-10 minuten op 275° - hetelucht.
  • Verdeel daarna ¼ van de pesto en pijnboompitten over de pizza, garneer met basilicumblaadjes, bestrooi met zeezoutvlokken en serveer direct.
  • Maak op dezelfde manier de overige 3 pizza’s.
Eet smakelijk!

Varieer je pizzatopping afhankelijk van de groenten die in het seizoen zijn én natuurlijk met wat je lekker vindt.

Voedingswaarde, per stuk

Energie-inhoud:

1114 Kcal

vezels 4,5 gram vezels
eiwit 32,2 gram eiwit
vet 51,4 gram vet
koolhydraten 130,1 gram koolhydraten
https://www.arla.nl/recepten/groene-pizza/