Groene risotto
45 min.
&format=webp)
De Italiaanse keuken behoort tot de beste ter wereld en heeft ons al zoveel heerlijke gerechten gebracht en risotto is daar één van. Deze groene risotto is een smaakvolle vegetarische maaltijd zonder poespas. En juist dát is wat de Italiaanse keuken zo goed kan: met eenvoudige, goede ingrediënten iets maken dat fantastisch smaakt en echt voldoening geeft. Serveer groene risotto als je een makkelijke, groene maaltijd op tafel wilt zetten waar het hele gezin van kan genieten.
Ingrediënten
Risotto
Boter
|
15 g |
---|---|
Risottorijst
|
320 g |
Gele uien, fijngehakt
|
2 |
Groentebouillonblokjes
|
800 ml |
Grof zout
|
1½ tl |
Groene courgettes, in kleine blokjes
|
2 |
Ingevroren doperwten, ontdooid
|
200 g |
Platte peterselie, gehakt
|
30 g |
Geraspte cheddar en maasdammer
|
100 g |
Om te serveren
Handje platte peterselie
|
1 |
---|---|
Geraspte cheddar en maasdammer
|
50 g |
Versgemalen peper
|
Bereidingswijze
Risotto
Om te serveren
Maak de risotto lekker romig
Je kunt altijd wat extra bouillon maken, zodat je de risotto helemaal naar smaak kan maken. Je kunt wat van de extra bouillon door de risotto roeren om het romiger te maken.
Serveertip
Ook lekker om bij deze groene risotto te serveren: olijven en kappertjes!
Voedingswaarde, per persoon
Energie-inhoud:
517 Kcal
vezels | 4,1 gram vezels |
eiwit | 18,8 gram eiwit |
koolhydraten | 71,9 gram koolhydraten |
vet | 16,8 gram vet |
