Groene risotto

45 min.
Groene risotto

De Italiaanse keuken behoort tot de beste ter wereld en heeft ons al zoveel heerlijke gerechten gebracht en risotto is daar één van. Deze groene risotto is een smaakvolle vegetarische maaltijd zonder poespas. En juist dát is wat de Italiaanse keuken zo goed kan: met eenvoudige, goede ingrediënten iets maken dat fantastisch smaakt en echt voldoening geeft. Serveer groene risotto als je een makkelijke, groene maaltijd op tafel wilt zetten waar het hele gezin van kan genieten.

ga naar de {originele} versie

Ingrediënten

Risotto

Boter
15 g
Risottorijst
320 g
Gele uien, fijngehakt
2
Groentebouillonblokjes
800 ml
Grof zout
1½ tl
Groene courgettes, in kleine blokjes
2
Ingevroren doperwten, ontdooid
200 g
Platte peterselie, gehakt
30 g
Geraspte cheddar en maasdammer
100 g

Om te serveren

Handje platte peterselie
1
Geraspte cheddar en maasdammer
50 g
Versgemalen peper

Bereidingswijze

Risotto

  • Laat de boter in een pan op hoog vuur smelten, maar niet bruin laten worden.
  • Bak de rijst en de ui ongeveer 1 minuut.
  • Voeg de bouillon en het zout toe en laat het geheel op laag vuur, met een deksel op de pan, ongeveer 15 minuten koken.
  • Voeg de pompoen, erwten, peterselie en 100 gram kaas toe aan het gerecht.
  • Verwarm de risotto en breng op smaak.

Om te serveren

  • Meng de peterselie en de geraspte kaas in een kommetje.
  • Doe de groene risotto in een warme kom en garneer met versgemalen peper. Serveer direct met een snufje peterselie en kaas.
Eet smakelijk!

Maak de risotto lekker romig

Je kunt altijd wat extra bouillon maken, zodat je de risotto helemaal naar smaak kan maken. Je kunt wat van de extra bouillon door de risotto roeren om het romiger te maken.

Serveertip

Ook lekker om bij deze groene risotto te serveren: olijven en kappertjes!

Voedingswaarde, per persoon

Energie-inhoud:

517 Kcal

vezels 4,1 gram vezels
eiwit 18,8 gram eiwit
koolhydraten 71,9 gram koolhydraten
vet 16,8 gram vet
https://www.arla.nl/recepten/groene-risotto/