Hasselback van gemengde wortelgroenten

Hasselback van gemengde wortelgroenten

Een lekkere twist op de klassieke Hasselback-aardappelen: deze variant met gemengde wortelgroenten! Een heerlijk bijgerecht of zelfs als vegetarische hoofdmaaltijd, het kan allemaal. Makkelijk te maken, heerlijk gekarameliseerd en super kleurrijk. Serveer met kruidenboter of pesto en geniet!

Ingrediënten

Hasselback van gemengde wortelgroenten

Gemengde wortelgroenten, zoals wortelen, pastinaken en bieten
1½ kg
Boter, gesmolten
40 g
Fijngehakte rozemarijn
15 g
Grof zout
1 tl
Versgemalen peper

Bereidingswijze

Hasselback

  • Schil de wortelgroenten en halveer ze als ze groot zijn.
  • Snijd elke wortelgroente in dunne plakjes, maar niet helemaal door, in de breedte.
  • Leg de wortelgroenten op een met bakpapier beklede bakplaat.
  • Meng de gesmolten boter met rozemarijn en bestrijk de groenten ermee.
  • Bestrooi met zout en peper en bak ze in het midden van de oven ca. 1 uur op 200 °C (hetelucht).
Eet smakelijk!

Snijd dunne plakjes

Als je de wortelgroenten in dunne plakjes snijdt, is het handig om ze tussen de stelen van twee houten lepels te leggen. Zo snijd je niet helemaal door de groente of aardappel heen, en blijven ze stabiel liggen.

Een perfect bijgerecht

Hasselback is heerlijk als bijgerecht bij een goed stuk vlees, bijvoorbeeld met saus en aardappelen (eventueel ook uit de oven). Je kunt de Hasselback-wortelgroenten ook serveren als een doordeweekse maaltijd voor 4 personen, bijvoorbeeld met hummus en een groene salade bestrooid met gezouten amandelen.

Voedingswaarde, per Serving

Energie-inhoud:

127 Kcal

vezels 6,1 gram vezels
eiwit 1,8 gram eiwit
vet 6 gram vet
koolhydraten 16,5 gram koolhydraten
https://www.arla.nl/recepten/hasselback-van-gemengde-wortelgroenten/