Hasselback van gemengde wortelgroenten
&format=webp)
Een lekkere twist op de klassieke Hasselback-aardappelen: deze variant met gemengde wortelgroenten! Een heerlijk bijgerecht of zelfs als vegetarische hoofdmaaltijd, het kan allemaal. Makkelijk te maken, heerlijk gekarameliseerd en super kleurrijk. Serveer met kruidenboter of pesto en geniet!
Ingrediënten
Hasselback van gemengde wortelgroenten
Gemengde wortelgroenten, zoals wortelen, pastinaken en bieten
|
1½ kg |
---|---|
Boter, gesmolten
|
40 g |
Fijngehakte rozemarijn
|
15 g |
Grof zout
|
1 tl |
Versgemalen peper
|
Bereidingswijze
Hasselback
Snijd dunne plakjes
Als je de wortelgroenten in dunne plakjes snijdt, is het handig om ze tussen de stelen van twee houten lepels te leggen. Zo snijd je niet helemaal door de groente of aardappel heen, en blijven ze stabiel liggen.
Een perfect bijgerecht
Hasselback is heerlijk als bijgerecht bij een goed stuk vlees, bijvoorbeeld met saus en aardappelen (eventueel ook uit de oven). Je kunt de Hasselback-wortelgroenten ook serveren als een doordeweekse maaltijd voor 4 personen, bijvoorbeeld met hummus en een groene salade bestrooid met gezouten amandelen.
Voedingswaarde, per Serving
Energie-inhoud:
127 Kcal
vezels | 6,1 gram vezels |
eiwit | 1,8 gram eiwit |
vet | 6 gram vet |
koolhydraten | 16,5 gram koolhydraten |
