Havermoutpap

Havermoutpap

Havermout is een goed en vullend ontbijt voor jong en oud. Hier vind je het basis recept voor een makkelijke havermout met water en melk. Ook geven we tips om je havermout nóg lekkerder te maken of gewoon om te variëren. Havermout vult goed en geeft genoeg energie om de dag goed te starten. En wist je dat de meeste havermout van nature glutenvrij is? Check voor de zekerheid altijd even de verpakking als het noodzakelijk is om glutenvrij te eten. Met Arla Lactofree halfvolle melk, maak je dit recept ook nog eens lactosevrij. Voor ieder wat wils! Havermout is hartstikke goed een paar dagen te bewaren in de koelkast. Warm het even op voordat je het gaat eten en voeg dan het fruit en de toppings toe. Dan blijft je fruit lekker vers

Tip

De appel kan je ook kort mee laten koken, dan wordt hij net iets zachter. Dit recept is ook lekker met appel, rozijnen en kaneel. Heb je geen appel in huis? Dan kan je ook ander fruit gebruiken zoals blauwe bessen, banaan of nectarines. Voor de lactosevrije variant gebruik je Arla Lactofree halfvolle melk.

Ingrediënten