Knapperige kaastaco's

Knapperige kaastaco's

15 min.
Knapperige kaastaco's – zo makkelijk en lekker! Bak minitortilla's met gesmolten geraspte cheddar en voilà – je hebt een taco met krokante kaas! In dit recept gebruik je een pittige bonenvulling, maar je kunt elke vulling gebruiken die je wilt - overgebleven vlees, salsa of avocado. Taco's zijn een ware streetfoodklassieker die je in een paar happen kunt opeten zodra je ze hebt belegd. Serveer je knapperige kaastaco's met chili con carne, of andere soorten taco's voor een echt Mexicaans feest.
Eet smakelijk!

Knapperige kaastaco's

Waarom zijn mijn taco's zo soppig geworden?
Zorg ervoor dat je olie heet genoeg is voordat je ze gaat bakken. De olie moet tussen de 175 °C en 185 °C zijn. Een lagere temperatuur maakt dat de tortilla een deel van de olie opneemt en soppig wordt, in plaats van knapperig.
Wat maakt een krokante kaastaco anders dan een gewone taco?
Met dit recept maak je de taco der taco's waarbij je een knapperige, pittige extra laag gegrilde kaas maakt waarna je op de klassieke manier een tortilla gaat vullen waardoor je op een andere manier kunt genieten van dit Mexicaanse streetfood. De kaas valt niet direct op en de meesten ontdekken de gegrilde cheddar dan ook pas wanneer ze in hun taco bijten. Voor de meesten is er geen weg meer terug naar een gewone taco nadat zij dit nieuwe contrast in smaak en textuur hebben geproefd.
Hoe kan je knapperige kaastaco's wat meer pit geven?
Door fijngesneden verse chili aan de kaas toe te voegen, zodat deze deel uitmaakt van de gesmolten laag, geef je dit recept eenvoudig wat meer pit. Je kunt ook wat chilipoeder of cayennepeper over de kaas strooien. Serveer dit apart of laat het je gasten weten zodat ze niet op het verkeerde bord terechtkomen.
Hoe kan ik de overgebleven krokante kaastaco's het beste bewaren?
Ze zijn het lekkerste als je ze vers uit de pan eet, maar je kunt je kaastaco's maximaal vier dagen in een luchtdichte bak bewaren.

Ingrediënten

Hou je vast, want wát een kaas!

Til je standaard tacodiner naar een compleet nieuw niveau met deze kaasvariant van een geliefde klassieker. De gesmolten cheddar geeft het geheel een rokerige, knapperige laag die zowel qua smaak als textuur perfect past bij de zachtere bonen en groenten. Voel je vrij om wat extra cheddar over je taco te strooien voor nog meer kaassmaak!

Mix en match de vulling

Een deel van de charme van een tacomaaltijd is de veelzijdigheid en het aantal vullingen is eindeloos. In dit recept gebruiken we pittige bonen, gecombineerd met koriander, limoen en chili als toppings, maar je kunt je vullingenrepertoire gemakkelijk uitbreiden: van kipstukjes tot gepaneerde en gebakken vis (witvis zoals kabeljauw of tilapia past erg goed) of zelfs gegrilde mais. Je kunt je toppings verder uitbreiden door een kom romige guacamole, pittige salsa en zure room toe te voegen.

De beste manier om iedereen te behagen

Het serveren van dit dinerbuffet waarbij elke gast zijn of haar eigen taco kan samenstellen, is een van de beste en meest populaire manieren om taco's te eten. Geef elke gast kleine porties van elke vulling en topping of creëer een centrale 'tacobar' waar de tortilla's, vullingen en toppings staan uitgestald op dienbladen en in kleurrijke kommen.