De smaken van ons eenvoudige recept voor kurkuma latte hangen grotendeels af van de kwaliteit van de verse producten. De beste verse kurkuma en gember vinden in de winkel is eenvoudig met deze tips. Voor beide soorten wortels wil je wortels die stevig aanvoelen en een gladde, ongerimpelde huid hebben. Uitgedroogde en zachte wortels met een rimpelige schil geven aan dat ze al een tijdje in de winkel liggen, waardoor ze zijn uitgedroogd en zowel smaak als geur hebben verloren. Terwijl gember in de meeste gewone winkels te koop is, moet je misschien naar een plaatselijke Aziatische markt of speciaalzaak voor verse kurkuma.
Nadat je gember en kurkuma mee naar huis hebt genomen kun je het op drie verschillende manieren bewaren om het vers te houden. Als je van plan bent alles snel te gebruiken, kun je ze maximaal 7 dagen op het aanrecht bewaren. Als je geen concrete plannen hebt hoe je alles gaat gebruiken, doe ze dan in een luchtdichte bak in de koelkast. Zo moeten ze minstens 3 weken goed blijven. Je kunt er ook voor kiezen kurkuma en gember in de vriezer te bewaren, waar ze tot 3 maanden houdbaar zijn. Het belangrijkste om te onthouden is dat je kurkuma of gember pas schilt als je van plan bent het te gebruiken.
Omdat verse kurkuma veel vlekken maakt, kunt u overwegen plastic handschoenen te dragen bij het hanteren ervan om gele vingertoppen en nagels te voorkomen. Als je bevlekte snijplanken na het schoonmaken in direct zonlicht legt, wordt de kleur ook minder.
Met ons recept voor verse kurkuma latte is het eenvoudig om een gekruide melkdrank te maken die zowel warm als koud kan worden gedronken. Hieronder kunt u antwoorden lezen op enkele van de meest gestelde vragen over kurkuma latte en zo meer te weten komen over het drankje.
vezels | 2,6 gram vezels |
eiwit | 11,7 gram eiwit |
koolhydraten | 34,5 gram koolhydraten |
vet | 1,6 gram vet |
Water
|
1 dl |
---|---|
Volle melk, lactosevrij
|
3 dl |
Fijn geraspte kurkumapoeder – let op: dit maakt veel vlekken.
|
1 el |
Fijn geraspte verse gember
|
1 el |
Lichte agavesiroop
|
1 el |
Vanillepoeder
|
½ tl |
Versgemalen 5-pepermix
|
Ons recept voor kurkuma latte laat je genieten van een pittige drank op basis van melk met veel heldere smaken van zowel verse kurkuma als gember. De lichte agavesiroop en het vanillepoeder met hun bloemige ondertonen voegen een milde zoetheid toe aan de drank die de natuurlijke, pittige bitterheid van de verse kurkuma perfect afrondt. Het drinken van de kruidige kurkuma latte wordt zo een afgeronde en verwarmende ervaring. De zelfgemaakte vanille-kurkuma latte garneren met een beetje 5-pepermix is de finishing touch en geeft je een warm gevoel van binnen.
Geniet van een latte met kurkuma en gember als ontbijt naast onze even exotische en kleurrijke smoothiebowl of serveer hem met een zachte en smeuïge roombotercake met saffraan voor een andere en gelere middagsnack dan gewoonlijk.
Het beste recept voor kurkuma latte is er een met verse ingrediënten van hoge kwaliteit. Daarmee krijg je een drank met meer uitgesproken, stevigere en helderdere smaken. Verse kurkuma heeft meer citrustonen dan kurkumapoeder en een meer peperige smaak die doet denken aan Szechuanpeper. Ook verse gember is licht peperig en heeft een pittige, maar zoete smaak die een karakteristiek aroma toevoegt. Het gebruik van vers geraspte gember en kurkuma geeft deze gember-kurkuma latte een smaakprofiel met veel complexiteit.
Heeft deze kurkuma latte je nieuwsgierig gemaakt naar andere soorten kruidige latte-drankjes? Kijk dan eens naar onze chai latte, die wordt gemaakt met zwarte thee en een mooie selectie van specerijen. De specerijen die in deze warme drank worden gebruikt zijn kaneel, kardemom, kruidnagel en steranijs, en de smaakprofielen van de kurkumadrank en de chai latte verschillen genoeg van elkaar voor een eigen plekje op je repertoire van warme dranken.
Een latte met kurkuma en gember kan warm of koud worden gedronken, afhankelijk van je persoonlijke voorkeur en wellicht de temperatuur. Voor een extra schuimige, warme latte gebruik je een melkopschuimer of meng je het mengsel in een blender tot het heerlijk luchtig is.
Als je dit recept wilt gebruiken om een ijskoude kurkuma latte te maken, laat het dan minstens 30 minuten afkoelen. Nadat je het kurkuma-melkmengsel hebt bereid en gezeefd, giet je het in een glazen pot en laat je het afkoelen in de koelkast. Als je de drank koud genoeg vindt, vul je twee hoge glazen met ijs en giet je de kurkuma latte erover. Geniet meteen van je kurkuma latte op ijs.
Als je door het feit dat kurkuma latte geen cafeïne bevat wat minder zin hebt om het uit te proberen, zul je blij zijn te horen dat het heel goed mogelijk is om dit recept voor kurkuma latte aan te passen door er koffie aan toe te voegen. Door het toevoegen van koffie verandert de levendige kleur een beetje. De kleur wordt iets bruiner. Maar het geeft de gekruide kurkuma latte ook wat meer smaak en maakt er het perfecte drankje van voor mensen die 's morgens koffie nodig hebben om op te starten.
Voeg gewoon ongeveer ¾ theelepel oploskoffie (of espressopoeder als je van een intensere koffiesmaak houdt) of 1/3 dl gezette koffie of espresso toe aan het mengsel terwijl u het kookt om de kurkumadrank een subtiele koffiesmaak en een beetje cafeïne te geven.