Lactosevrij bananenbrood

Lactosevrij bananenbrood

Een lekker en makkelijk recept voor een lactosevrij bananenbrood, geserveerd met een makkelijke lactose vrije koffie crème. Gebruik je rijpe bananen die lekker donker zijn, hoe rijper, hoe beter. Een plak bananenbrood is heerlijk om te snacken, maar kan ook goed als verrassing in de lunch trommel.
https://www.arla.nl/recepten/lactosevrij-bananenbrood/

Bereidingswijze

Bananenbrood
  • Verwarm de oven voor op 200 °C - heteluchtoven. Mix de boter en de bruine suiker luchtig. Voeg tijdens het mixen een voor een de eieren toe. Prak de bananen en voeg deze samen met de yoghurt toe aan de mix. Roer door elkaar. Voeg daarna de tarwebloem, havermout, bakpoeder, vanille suiker en het zout toe. Mix dit nog even kort tot alles goed is gemengd en er geen klontjes zijn. Doe als laatste de walnoten er bij en roer dit kort door het deeg. Vet een cake vorm in en bedenk de binnenkant met bakpapier. Schenk hier de bananenbrood mix in. Snij de banaan door de lengte en druk half in het deeg (zie foto). Bak het bananenbrood in het midden van de oven, ongeveer 40 minuten op 200 graden. Haal, nadat de oven klaar is, het bananenbrood na 5 minuten uit de bakvorm. Laat afkoelen op een rooster voor je hem in stukken snijdt.
Koffiecrème
  • Klop de crème fraîche luchtig samen met de poedersuiker en de koffie. Proef en voeg eventueel naar smaak extra poedersuiker of koffie toe. Zet in de koelkast tot serveren.
Eet smakelijk!

Ingrediënten

Bananenbrood
Plantaardige margarine
75 g
Lichtbruine bruine suiker
200 g
Eieren
2
Grote rijpe bananen
3
Arla Lactofree Halfvolle yoghurt
100 ml
Tarwemeel
200 g
Havermout
50 g
Bakpoeder
1 tl
Vanillesuiker
1 tl
Zout
½ tl
Walnoten
50 g
Topping
Banaan
1
koffiecrème
Arla Lactofree Crème fraîche
100 g
Poedersuiker
2 tl
Sterke koffie
1 tl