Lactosevrije feestelijke tiramisu

Lactosevrije feestelijke tiramisu

15 min.
Ontdek de heerlijke fusie van heerlijke koffie, zachte roomkaas en rijke chocoladepoeder met ons eenvoudige recept voor lactosevrije tiramisu. Deze inclusieve versie van de Italiaanse klassieker nodigt iedereen uit om te genieten van elke romige, koffie-infuus van gelaagde lange vingers en fluweelzachte roomkaas goedheid.
https://www.arla.nl/recepten/feestelijke-tiramisu/

Bereidingswijze

  • Meng espresso en amaretti. Doop de helft van de lange vingers in het mengsel en leg ze naast elkaar in een ondiepe schaal.
  • Splits de eieren en klop de eidooiers met poedersuiker. Meng met lactosevrije roomkaas.
  • Klop eiwitten stijf en vouw ze voorzichtig door het roomkaasmengsel.
  • Verdeel de helft van het roomkaasmengsel over de lange vingers in de schaal, doop de resterende lange vingers in het espresso/amarettomengsel en leg ze bovenop de laag roomkaas.
  • Voeg de rest van het roomkaasmengsel toe. Strijk het oppervlak gelijkmatig glad.
  • Dek af met huishoudfolie en zet minstens 2 uur in de koelkast. Bestrooi royaal met cacaopoeder voor het opdienen.
Eet smakelijk!
Tips

Koeltijd is essentieel voor tiramisu. Na het samenstellen van de lagen kun je het dessert het beste een paar uur of, indien mogelijk, een nacht in de koelkast zetten. Tijdens deze rustperiode kunnen de smaken zich vermengen en ontwikkelen, wat resulteert in een harmonieuzere smaak. Bovendien laat het de tiramisu goed opstijven en zorgt het voor een stevige en weelderige textuur, wat het snijden en serveren vergemakkelijkt.

Vragen over lactosevrije tiramisu

Geniet van de romige lekkernijen van lactosevrije tiramisu, een echte klassieker op dessertgebied, met ons eenvoudige recept waarmee je er thuis van kunt genieten. Lees verder voor meer informatie over wat er in tiramisu zit en hoe je het maakt.

Wat zit er in een tiramisu?
Bij tiramisu draait alles om heerlijke lagen romige heerlijkheid. De basis bestaat uit lange vingers gedrenkt in een mengsel van espresso en een zoete likeur zoals amaretti. De romige vulling is het hart van tiramisu, en hoewel deze meestal wordt gemaakt met mascarpone, kun je hem ook maken met lactosevrije roomkaas. Beide zorgen voor een fluweelzachte textuur en een decadent rijke smaak. Om het af te maken en een vleugje bitterheid toe te voegen aan de zoetheid, wordt er een flinke laag cacaopoeder overheen gestrooid.
Kun je lactosevrije tiramisu invriezen?
Om lactosevrije tiramisu in te vriezen, moet je het goed afdekken om het te beschermen tegen vriesbrand. Je kunt een luchtdichte bak gebruiken of het strak in plasticfolie of aluminiumfolie wikkelen. Zet de tiramisu 1-2 maanden in de vriezer. Laat het een nacht ontdooien in de koelkast en serveer het gekoeld. Door het invriezen en ontdooien kan de textuur iets veranderen.
Hoe lang kun je lactosevrije tiramisu in de koelkast bewaren?
Je kunt lactosevrije tiramisu ongeveer 2-3 dagen in de koelkast bewaren. Bewaar het in een luchtdichte verpakking om de versheid en heerlijke smaken te behouden. Tiramisu heeft baat bij tijd in de koelkast, omdat de smaken zich dan kunnen vermengen. Als je het dus van tevoren bereidt en een nacht in de koelkast zet, wordt het alleen maar lekkerder.
Kun je lactosevrije tiramisu zonder alcohol maken?
Ja, het is mogelijk om lactosevrije tiramisu te maken zonder alcohol. Je kunt de alcohol weglaten en vervangen door een gelijkwaardige hoeveelheid espresso. Als je het dessert extra smaak wilt geven, kun je een vleugje vanille of amandelextract toevoegen.

Ingrediënten

Lange vingers
175 g
Espresso
150 ml
Amaretto
4 el
Eieren
2
Poedersuiker
4 el
Lactosevrije roomkaas
400 g
Cacaopoeder
4 el

Maak een rijke en heerlijke tiramisu zonder lactose

Deze zachte koffie traktatie is een waar meesterwerk van de Italiaanse keuken, een combinatie van rijke smaken en romige texturen in een decadent dessert. Traditioneel wordt het gemaakt met mascarpone, maar in deze lactosevrije tiramisu gebruiken we lactosevrije roomkaas om dezelfde weelderige textuur te bereiken.

Lange vingers koekjes zijn een essentieel onderdeel van tiramisu. De lichte en luchtige koekjes vormen een stevige basis voor het dessert en worden gedrenkt in koffie en amaretti. De krachtige, aromatische smaken doordringen de lange vingers en geven elke hap diepte en rijkdom. De combinatie van de vochtige lange vingers en de zachte roomkaas zorgt voor een harmonieuze textuurbalans. Cacaopoeder is de finishing touch die een beetje bitterheid en complexiteit toevoegt.

Kijk voor meer verleidelijke lactosevrije recepten met koffie op deze lactosevrije ijskoffie of deze lactosevrije latte macchiato .

Dezelfde voortreffelijke resultaten - geen lactose

Tiramisu is een klassieker en het is niet moeilijk om te zien waarom. De combinatie van romige kaas, zachte koekjes, aromatische koffie en een beetje chocoladepoeder is pure dessertperfectie. Iedereen zou van deze hemelse traktatie moeten kunnen proeven en door lactosevrije roomkaas te gebruiken, zorg je ervoor dat iedereen dat kan. Je krijgt nog steeds dezelfde heerlijke resultaten zonder afbreuk te doen aan de romige textuur en de rijke smaak.

Als je van romige desserts zonder lactose houdt, moet je eens kijken naar onze recepten voor lactosevrije frambozenmousse en lactosevrije avocado chocolademousse .