Lactosevrije feestelijke tiramisu

Lactosevrije feestelijke tiramisu

15 min.
Deze tiramisu is lactosevrij maar zeker de moeite waard. Door de Arla Lactofree roomkaas is dit net zo lekker als gewone tiramisu, maar dan zonder lactose. Alles wat verder in de ‘normale’ tiramisu zit, komt hier ook weer terug. Deze tiramisu is perfect als afsluiter van een lekker diner.

Bereidingswijze

  • Meng de espresso met de amaretto. Dip de helft van de lange vingers in het espresso/amaretto drankje en leg ze in een ondiepe schaal tegen elkaar aan.
  • Splits de eieren en klop de eidooiers samen met de poedersuiker goed door elkaar. Meng dit daarna door de Arla Lactofree roomkaas. Klop het eiwit stijf en schep dat voorzichtig door het roomkaasmengsel.
  • Schep de helft van het roomkaasmengsel over de lange vingers, leg er de rest van de lange vingers op (die je in de espresso/amaretto dipt) en denk af met de rest van het roomkaasmengsel. Strijk de bovenkant mooi glad.
  • Dek af met vershoudfolie en zet minimaal 2 uur in de koelkast. Bestrooi vlak voor het serveren de tiramisu ruim met de cacaopoeder.
Let op:
  • In dit recept zit rauwe ei & alcohol verwerkt. Wil je liever geen drank gebruiken? Dan kan de amaretto weggelaten worden en vervangen door 50 ml extra espresso.
Eet smakelijk!

Ingrediënten

Pak (175 gram) lange vingers
1
Espresso
150 ml
Amaretto
4 el
Eieren
2
Poedersuiker
4 el
Arla Lactofree Roomkaas
400 g
Chocoladepoeder
4 el