Lactosevrije aardbeien cheesecake

Lactosevrije aardbeien cheesecake

1 u
Deze lactosevrije cheesecake met aardbei ziet er niet alleen mooi uit, maar smaakt ook heerlijk. De combinatie van een smakelijke korst, romige vulling met vanillesmaak en zoet en pittig glazuur werkt ongelooflijk goed. Serveer het als dessert om een maaltijd in stijl af te sluiten of als een middagdelicatesse die een beetje anders is dan anders. Het is perfect voor beide gelegenheden en zal zeker indruk maken op je gasten. Dus, geef onze lactosevrije aardbei cheesecake een kans de volgende keer dat je een verrukkelijk no-bake dessert wilt proberen.
https://www.arla.nl/recepten/lactosevrije-aardbeien-cheesecake/

Bereidingswijze

Korst:
  • Pulseer koekjes en amandelen in een keukenmachine tot ze fijngemalen zijn.
  • Smelt kokosolie op laag vuur en meng met koekjes en amandelkoekjes.
  • Bekleed een springvorm van 18 cm met bakpapier en druk het koekjesmengsel gelijkmatig in de vorm. Laat afkoelen in de koelkast.
Vulling van roomkaas zonder lactose:
  • Week gelatineblaadjes 10 minuten in een kom met koud water.
  • Doe de Gelatineblaadjes en het overtollige water dat eraan kleeft over in een steelpan. Smelt en haal van het vuur zodra ze gesmolten zijn.
  • Roer roomkaas, yoghurt, poedersuiker en vanillesuiker door elkaar in een mengkom.
  • Meng 2 eetlepels van het roomkaasmengsel met de warme gesmolten Gelatineblaadje en roer het goed en snel door elkaar.
  • Roer het Gelatineblaadje met roomkaas door de mengkom met de rest van het roomkaasmengsel en meng goed.
  • Giet het roomkaasmengsel op de korst en verdeel het gelijkmatig.
  • Zet de lactosevrije cheesecake in de koelkast.
Aardbei glazuur:
  • Week gelatineblaadjes 10 minuten in een kom met koud water.
  • Meng aardbeien, water, citroensap, fijn geraspte citroenschil en het overgebleven vanillestokje van de roomkaasvulling in een pan en breng aan de kook.
  • Zet het vuur lager en laat het 10 minuten sudderen.
  • Zeef het glazuur door een zeef en doe het terug in de pan met suiker.
  • Verwarm tot net onder het kookpunt, de suiker moet opgelost zijn.
  • Voeg Gelatineblaadjes toe aan de pan, roer goed en haal de pan van het vuur.
  • Laat het glazuur afkoelen tot kamertemperatuur en giet het over de koude lactosevrije cheesecake.
  • Zet de aardbei cheesecake minstens 3 uur in de koelkast.
Eet smakelijk!
Tips

Een lactosevrije no-bake cheesecake zoals deze is een geweldig dessert om van tevoren te maken, omdat het tijd nodig heeft om op te stijven. Het heeft minstens 3 uur nodig in de koelkast, maar het is beter om het minstens 6-8 uur te koelen. Dit betekent dat je het de avond van tevoren kunt maken, een nacht in de koelkast kunt laten staan en het de volgende dag kunt serveren.

Tips

Daarom is het perfect voor als je bezoek verwacht en niet de hele dag in de keuken wilt staan. Omdat het een no-bake lactosevrije cheesecake met aardbei is, hoef je ook je oven niet te gebruiken, waardoor het zowel makkelijk als praktisch is.

Tips

Zorg ervoor dat je de Gelatineblaadjes helemaal smelt om kauwbare slierten te voorkomen. Dit geldt zowel voor de roomkaasvulling als voor het aardbei glazuur.

Vragen over lactosevrije cheesecake

Om meer te weten te komen over lactosevrije cheesecake, kun je hieronder lezen waar we een aantal van de meest gestelde vragen erover hebben verzameld.

Is kwarktaart lactosevrij?
Traditionele cheesecake wordt meestal gemaakt met roomkaas en boter, zuivelproducten die van nature lactose bevatten. Aangezien er echter veel geweldige lactosevrije producten op de markt zijn, is het heel goed mogelijk om een lactosevrije cheesecake te maken voor degenen die hun lactose-inname willen beperken en willen genieten van een smakelijk dessert. Ons recept voor lactosevrije cheesecake met aardbei glazuur is zo'n lekkernij.
Kun je een lactosevrije cheesecake van tevoren maken?
Ja, het is zelfs het perfecte dessert om van tevoren te maken, omdat het enkele uren nodig heeft om op te stijven in de koelkast. Je kunt dus gemakkelijk tijd besparen en het de avond van tevoren maken, zodat het de volgende dag klaar is om te serveren. Hierdoor kunnen de smaken zich ook vermengen, waardoor de cheesecake nog lekkerder wordt.
Hoe lang blijft lactosevrije cheesecake goed in de koelkast?
Lactosevrije cheesecake kan meestal 3-5 dagen in de koelkast bewaard worden. Voor maximale versheid bedek je hem met plasticfolie of aluminiumfolie om te voorkomen dat hij uitdroogt of ongewenste smaken of geuren uit de koelkast absorbeert. Het is een goed idee om de taart te bewaren in een luchtdichte bak of een beklede taartstandaard om hem verder te beschermen tegen blootstelling aan lucht en vocht.

Ingrediënten

Korst:
Kokosolie
100 g
Bastognekoekjes, of soortgelijke koekjes met kaneel en gekarameliseerde suiker
130 g
Amandelen
60 g
Vulling van roomkaas zonder lactose:
Gelatineblaadje
4
Lactosevrije roomkaas
500 g
Lactosevrije Griekse yoghurt
150 g
Poedersuiker
100 g
Vanillestokje
1
Aardbei glazuur:
Gelatineblaadje
2
Aardbeien
175 g
Water
100 ml
Citroensap
1 tl
Citroenschil
1 el
Suiker
100 g

Probeer ons recept voor heerlijke lactosevrije cheesecake

De laatste jaren is cheesecake een van de populairste no-bake desserts geworden. Van de korst tot de vulling en de toppings, het heeft een geweldige combinatie van texturen en kan worden bereid met vrijwel elk type smaak. Daarom zijn er zo veel gemakkelijke cheesecake recepten.

Onze versie van een lactosevrije cheesecake met aardbeien combineert een gekruid koekje met een vulling van roomkaas met vanillesmaak en wordt afgemaakt met een levendig glazuur van aardbei. Het resultaat is een zoet dessert met een genuanceerd smaakprofiel en veel geweldige texturen.

Om de smaken van de taart in evenwicht te brengen en te voorkomen dat hij te zoet wordt, voegen we pittige Griekse yoghurt en citroen toe. Het smaakvolle citroensap en de citroenschil fleuren het zoete, rode glazuur van aardbeien op dat de creatie zo decoratief maakt, terwijl de yoghurt de vulling van roomkaas opfrist.

Geniet van deze zoete en frisse aardbei cheesecake

Een geglazuurde aardbei cheesecake smaakt helder en verfrissend. Het levendige glazuur van rood fruit vult de romige en decadente vulling perfect aan. Daarom is onze lactosevrije cheesecake met aardbei zo'n populaire keuze.

Hoewel de smaak van de aardbeien natuurlijk kan variƫren, afhankelijk van de gebruikte aardbeiensoort en het seizoen, hebben ze meestal een frisse en fruitige smaak met uitgesproken toetsen van snoep. Hun zoete smaak wordt uitgebalanceerd door de pittige en licht zure smaak van de lactosevrije roomkaasvulling, waardoor een goed afgerond smaakprofiel ontstaat dat recht doet aan het prachtige uiterlijk van de aardbeienkaastaart.

Dezelfde mooie buitenkant en smakelijke binnenkant - vrij van lactose

Visueel is er geen verschil tussen een lactosevrije cheesecake en een traditionele cheesecake. Een lactosevrije cheesecake heeft dezelfde romige textuur en rijke smaak waar mensen van houden in traditionele cheesecakes. Door lactosevrije zuivelproducten te gebruiken, zoals roomkaas, yoghurt en boter, kunnen deze taarten dezelfde geweldige smaak en textuur bieden zonder enig ongemak.

Naast het feit dat het een geweldige optie is voor degenen die op hun lactose-inname willen letten, is lactosevrije aardbei cheesecake een dessert waar iedereen van kan genieten. Het is een geweldige manier om ervoor te zorgen dat iedereen kan genieten van een heerlijk dessert, of het nu voor een speciale gelegenheid is of gewoon als snoepje na de maaltijd.

Andere no-bake traktaties zonder lactose zijn lactosevrije framboos-ijs , lactosevrij koffieroom-ijs , en lactosevrije vanille-ijs .

Gebruik je favoriete smaken en kleuren

De vulling van roomkaas met vanillesmaak leent zich goed voor een reeks verschillende smaken. Dit betekent dat je kunt experimenteren met vers fruit en bessen in je glazuur om je favoriete combinatie te ontdekken. Probeer enkele van deze suggesties of bedenk je eigen suggesties om een cheesecake zonder lactose te maken die zowel levendig als interessant is.

Als de felrode kleur je aanspreekt, maar je houdt van een beetje meer zuurheid, dan is een glazuur van frambozen precies wat je nodig hebt. Bosbessen zijn een andere geweldige optie voor een glazuur, omdat ze zorgen voor een diepe blauwpaarse kleur en een licht wrange smaak. De tartheid van deze bessen vult de vanillevulling en het koekje goed aan.

Probeer voor een tropisch tintje mango, passievrucht of ananas te gebruiken in je zelfgemaakte glazuur. Gepureerde mango geeft je een helder oranje glazuur met een zoete tropische smaak, terwijl passievrucht een pittigere tropische smaak en een helder geeloranje kleur geeft. Ananas kan worden gepureerd en gecombineerd met suiker om een levendig geel glazuur te maken dat zowel pittig als snoep smaakt.