Lactosevrije aardbeien cheesecake

Lactosevrije aardbeien cheesecake

Deze lactosevrije aardbeien cheesecake ziet er niet alleen mooi uit, hij smaakt ook heerlijk. Maak hem als toetje of gewoon voor bij de thee. Dit is beide mogelijk. Dit zal vast en zeker een groot succes zijn.

Bereidingswijze

Bodem
  • Mix de koekjes en amandelen in een keukenmachine tot dit fijn is gemalen.
  • Smelt de boter op laag vuur en meng dit met de koekjes en amandelen.
  • Bekleed een springvorm van 18 cm met bakpapier en verdeel het koekjesmengsel in de springvorm. Druk dit goed aan zodat het gelijkmatig over de hele vorm wordt verdeeld.
  • Laat afkoelen in de koelkast.
Roomkaasvulling
  • Week de gelatineblaadjes 10 minuten in een kom met koud water.
  • Haal de gelatine uit het water. Doe de gelatineblaadjes samen met het water dat aan de blaadjes blijft hangen, in een steelpan. Laat de blaadjes smelten en haal van de warmtebron zodra dit gesmolten is.
  • Roer de roomkaas, yoghurt, poedersuiker en het merg uit het vanillestokje goed door elkaar in een beslagkom.
  • Meng 2 eetlepels roomkaasmengsel met de warme gesmolten gelatine en roer dit goed en snel door elkaar. Roer vervolgens de roomkaas met gelatine in de kom met de rest van het roomkaasmengsel en roer goed door.
  • Giet het roomkaasmengsel op de bodem en verdeel gelijkmatig. Zet de taart in de koelkast.
Aardbeiengelei
  • Week de gelatineblaadjes 10 minuten in een kom met koud water.
  • Doe de aardbeien, het water, de citroensap, de fijngeraspte citroenschil en het vanillestokje (die over was van de roomkaasvulling) in een pan en breng aan de kook.
  • Draai het vuur laag en laat 10 minuten op laag vuur pruttelen.
  • Giet dit sap door een zeef en doe dit samen met de suiker terug in de pan.
  • Verwarm het sap tot net onder het kookpunt, de suiker moet opgelost zijn.
  • Voeg de gelatine toe aan de pan, roer goed door en neem de pan van het vuur.
  • Laat de gelei afkoelen tot kamertemperatuur en giet het dan over de koude cheesecake.
  • Zet de aardbeien cheesecake nog minimaal 3 uur in de koelkast.
Eet smakelijk!

Ingrediënten

De bodem
Kokosolie
100 g
Bastognekoekjes
130 g
Amandelen
60 g
Roomkaasvulling
Gelatineblaadje
4
Arla Lactofree Roomkaas
500 g
Arla Lactofree Griekse stijl yoghurt
150 g
Poedersuiker
100 g
Vanillestokje
1
Aardbeiengelei
Gelatineblaadje
2
Aardbeien
175 g
Water
100 ml
Limoensap
1 tl
Citroenschil
1 el
Suiker
100 g