Lactosevrije en glutenvrije amandel cheesecake

Lactosevrije en glutenvrije amandel cheesecake

> 60 minuten
Geniet van deze lactosevrije amandel-cheesecake. Gemaakt met lactosevrije roomkaas van Arla Lactofree. Het mooie van dit recept is dat het niet alleen lactosevrij maar ook nog eens glutenvrij is. En dat doet niks af aan de smaak. Wanneer ga jij deze lekkere taart maken?

Bereidingswijze

Zo maak je het
Amandelbodem met dadels
  • Rooster de amandelen 20 minuten in de oven op 150° C, totdat de ze goudbruin zijn. Laat de amandelen volledig afkoelen. Snijd de dadels in stukjes en doe ze samen met de afgekoelde amandelen in de blender. Meng de dadels en amandelen goed door elkaar totdat de amandelen in fijne en gelijkmatige stukjes zijn gehakt. Verspreid het mengsel in een springvorm van 20 - 22 cm met een stuk bakpapier, zodat de bodem volledig bedekt is. Druk het mengsel stevig en gelijkmatig aan. Zet de springvorm in de koelkast.
Roomkaasvulling
  • Doe de gelatine in een kom met koud water en laat dit weken. Doe de cashewnoten samen met de roomkaas, kokosolie, ahornsiroop, vanille-extract en kaneel in een blender. Mix de ingrediënten tot je een fluweelzachte massa hebt. Verwarm het sap en de schil van limoen in een pannetje en los hierin de 3 blaadjes gelatine op. Schep bij de gelatine een paar eetlepels Arla Lactofree roomkaas bij en roer tot dit een gladde massa is. Giet de hele inhoud van de steelpan terug in de blender en meng alles goed door elkaar. Haal de springvorm uit de koelkast en giet de roomkaasvulling in de springvorm. Zet de taart ongeveer 4 uur terug in de koelkast, totdat hij helemaal stevig is.
Bij het serveren
  • Haal de cheesecake uit de springvorm en plaats deze op een mooie schaal. Garneer met de amandelen en verse bosbessen.
Eet smakelijk!

Ingrediënten

Amandelbodem met dadels
Geblancheerde amandelen
180 g
Dadels, Medjool pitloos
12
Roomkaasvulling
Arla Lactofree Roomkaas
300 g
Cashewnoten
400 g
Ahornsiroop
180 g
Kokosolie, gesmolten
200 g
Gelatineblaadje
3
Vanille-extract
1 tl
Kaneelpoeder, gemalen
1
Limoen, voor de sap en de schil
1
Om te serveren
Geroosterde amandelen
100 g
Bosbessen, vers
85 g