Lactosevrije cheesecake rood fruit

Lactosevrije cheesecake rood fruit

Rating (0 votes)

My rating

Lactosevrije cheesecake rood fruit

  • 500 ml Arla Lactofree halfvolle yoghurt
  • Arla Lactofree roomkaas
  • 200 g bastogne koekjes
  • 70 g plantaardige margarine
  • 8 gelatinevelletjes
  • 180 g suiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 1 Sinaasappel
  • 1 citroen
  • blikje mandarijnen
  • vers rood fruit aardbeien, blauwe bessen, frambozen

Bereidingswijze

Zo maak je het klaar

Week de blaadjes gelatine in een bakje met ruim koud water voor ongeveer 15 minuten. Verkruimel de koekjes in een keukenmachine. Smelt de margarine in een steelpannetje, haal van het vuur af en meng de koekkruimels en gesmolten margarine goed door elkaar. Verdeel de koekkruimels over de bodem van een met bakpapier beklede springvorm (doorsnede 24 cm) en druk goed aan met de bolle kant van een lepel. Zet de springvorm vervolgens in de koelkast. Laat de bodem voor 30 minuten hard worden in de koelkast. Roer de lactosevrije yoghurt, lactosevrije roomkaas, suiker, vanillesuiker en het sap van de sinaasappel en citroen goed door elkaar. Verwarm het sap van de mandarijntjes tot het bijna kookt, haal het steelpannetje van het vuur. Knijp de gelatine heel goed uit en roer het door het sap totdat de gelatine is opgelost. Laat het even afkoelen tot het lauw is. Roer het sap beetje voor beetje door het lactosevrije yoghurtmengsel, af en toe roeren tot het lobbig begin te worden. Meng de mandarijntjes erdoor en giet alles in de springvorm. Laat de cheesecake voor ongeveer 2 uur opstijven in de koelkast. Versier de cheesecake daarna met vers rood fruit.