Lactosevrije cheesecake rood fruit

Lactosevrije cheesecake rood fruit

Een lactosevrije cheesecake. Dat lijkt moeilijk maar dat is het zeker niet. Door de Arla Lactofree halfvolle yoghurt en de Arla Lactofree roomkaas heb je precies de smaak van cheesecake maar dan zonder de lactose. Bastogne koekjes zijn ook lactosevrij dus die kun je hier goed voor gebruiken. Deze cheesecake hoeft niet in de oven maar moet wel een tijdje opstijven in de koelkast.
https://www.arla.nl/recepten/lactosevrije-cheesecake-rood-fruit/

Bereidingswijze

  • Week de blaadjes gelatine 15 minuten in een bakje met ruim koud water.
  • Verkruimel de koekjes in een keukenmachine. Smelt de margarine in een steelpannetje, haal van het vuur af en meng de koekkruimels en gesmolten margarine goed door elkaar. Verdeel de koekkruimels over de bodem van een met bakpapier beklede springvorm (doorsnede 24 cm) en druk goed aan met de bolle kant van een lepel. Zet de springvorm vervolgens 30 minuten in de koelkast.
  • Roer de lactosevrije yoghurt, lactosevrije roomkaas, suiker, vanillesuiker en het sap van de sinaasappel en citroen goed door elkaar. Verwarm het sap van de mandarijntjes tot het bijna kookt, haal het steelpannetje van het vuur. Knijp de gelatine heel goed uit en roer het door het sap totdat de gelatine is opgelost. Laat het even afkoelen tot het lauw is. Roer het sap beetje voor beetje door het lactosevrije yoghurtmengsel, af en toe roeren tot het lobbig begint te worden. Meng de mandarijntjes erdoor en giet alles in de springvorm.
  • Laat de cheesecake minstens 2 uur opstijven in de koelkast. Versier de cheesecake daarna met vers rood fruit.
Eet smakelijk!

Ingrediënten

Arla Lactofree Halfvolle yoghurt
500 ml
Arla Lactofree Roomkaas
1 verpakking
Bastognekoekjes
200 g
Plantaardige margarine
70 g
Gelatineblaadje
8
Suiker
180 g
Vanillesuiker
1 zakje
Sap van sinaasappel
1
Sap van citroen
1
Blikje mandarijnen
Vers rood fruit aardbeien, blauwe bessen, frambozen