Lactosevrije cupcakes

Lactosevrije cupcakes

30 min.
Lactosevrije cupcakes zijn makkelijk te maken en ook nog eens super lekker. Dit is een basis recept voor chocolade cupcakes met een vanille crème als topping. Uiteraard kun je hier eindeloos mee variëren.

Bereidingswijze

Cupcakes
  • Verwarm de oven voor op 160 graden. Doe de suiker en de margarine samen in een kom en mix tot een romig mengsel. Voeg de eieren één voor één toe en mix dit goed door tot de eieren volledig zijn opgenomen.
  • Roer in een andere kom de ‘droge’ ingrediënten door elkaar (bakmeel, bakpoeder, cacao). Voeg nu de droge ingrediënten en vanille extract toe en mix tot een glad geheel. Als het beslag te droog is kan je er een scheutje Arla Lactofree halfvolle melkdrank bij gieten. Schep de cupcake vormpjes tot ongeveer twee-derde vol en zet ze gedurende twintig minuten in de oven. Laat volledig afkoelen.
Vanille crème
  • Doe de margarine in een kom en klop in ongeveer twee minuten romig. Voeg vervolgens de poedersuiker in delen toe en meng het eerst voorzichtig met een spatel, voor je de mixer erbij pakt. Voeg nu ook de Arla Lactofree halfvolle melkdrank en vanille-extract toe en meng goed. Schep tot slot de crème in een spuitzak met decoratiemondje en spuit een mooie toef op elke cupcake.
  • Decoreer de cupcakes met zilveren parels of andere (taart)versiering.
Eet smakelijk!
Tip

Wist je dat er ook lactosevrije hagelslag te koop is? Die kan je door het cupcake beslag doen of als decoratie op de vanille crème.

Ingrediënten

Voor de cupcakes
Zelfrijzend bakmeel
110 g
Suiker
110 g
Plantaardige margarine
110 g
Eieren
2
Vanille-extract
1 tl
Chocoladepoeder
1 el
Voor de vanille crème
Arla Lactofree Halfvolle melkdrank
1 el
Plantaardige margarine
120 g
Poedersuiker
250 g
Vanille-extract
1 tl
Ter decoratie
Frambozen
25 g
Pure chocolade
25 g