Lactosevrije cupcakes

Lactosevrije cupcakes

Rate 1
Rate 2
Rate 3
Rate 4
Rate 5

(1 stemmen)

30 min.

Ingrediënten

Voor de cupcakes

  • 110 g zelfrijzend bakmeel
  • 110 g suiker
  • 110 g plantaardige margarine
  • 2 eieren
  • 1 theel. vanille-extract

Voor de vanille crème

  • 1 el Arla Lactofree halfvolle melkdrank
  • 120 g plantaardige margarine
  • 250 g poedersuiker
  • 1 theel. vanille-extract

Bereidingswijze

Bereidingswijze

Zo maak je het klaar

Verwarm je oven voor op 160 graden Doe de suiker en de margarine samen in een kom en mix tot een romig mengsel. Voeg de eieren toe en ga verder met mixen. Wanneer deze volledig zijn opgenomen kun je ook het bakmeel, bakpoeder en vanille extract toevoegen en mixen tot een glad geheel. Als het beslag te droog is kan je er een scheutje Arla Lactofree halfvolle melk bij gieten. Schep de vormpjes tot ongeveer twee-derde vol en zet ze gedurende twintig minuten in de oven. Laat volledig afkoelen. Begin ondertussen met de vanille crème. Doe de margarine in een kom en klop in ongeveer twee minuten romig. Voeg vervolgens de poedersuiker in delen toe en meng het eerst voorzichtig met een spatel, voor je de mixer erbij pakt. Voeg nu ook de Arla Lactofree halfvolle melk en vanille toe en meng goed. Schep tot slot de crème in een spuitzak met decoratiemondje en spuit een mooie toef op elke cupcake.

Print