Lactosevrije paasbroodjes

Lactosevrije paasbroodjes

1 u
Met Pasen eten we eieren, want dat is traditie, toch? Dit recept past precies voor bij de Paasdagen. Een broodje met daarin een gekookt ei. Je heb geen eierdopje meer nodig! Naast dat het praktisch is, ziet dit er ook nog eens super gezellig uit.
https://www.arla.nl/recepten/lactosevrije-paasbroodjes/

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 180ºC.
  • Kook 6 eieren 8 minuten en leg de gekookte eieren daarin in koud water.
  • Kneed van de broodmix met 3dl lauwwarm water en de boter en de suiker een soepel deeg.
  • Leg het deeg afgedekt in een kom om te laten rijzen voor ongeveer 60 minuten op kamertemperatuur Verdeel het deeg in 6 gelijke stukken en vorm van elk stuk deeg een bolletje Leg een gekookt ei in het midden van het bolletje en druk vast.
  • Bestrijk de broodjes met geklopt eigeel en bestrooi met een beetje zeezout.
  • Leg de bolletjes op een ingevette bakplaat of een bakplaat die bekleed is met bakpapier.
  • Dek ze af met een lichtvochtige theedoek en laat ze 30 minuten rijzen op kamertemperatuur.
  • Bak de broodjes af in ongeveer 20 minuten.
Eet smakelijk!

Ingrediënten

Eieren
7
Zeezout
Broodmix
1 verpakking
Lauwwarm water
3 dl
Lactosevrije boter of plantaardige margarine
25 g
Eetl. suiker
1