Lactosevrije paasbroodjes

Lactosevrije paasbroodjes

Rate 1
Rate 2
Rate 3
Rate 4
Rate 5

(0 stemmen)

1 u

Ingrediënten

Porties
  • 7 eieren
  • zeezout
  • 1 verpakking broodmix
  • 3 dl lauwwarm water
  • 25 g lactosevrije boter of plantaardige margarine
  • 1 eetl. suiker

Bereidingswijze

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 180ºC. Kook 6 eieren 8 minuten en leg de gekookte eieren daarin in koud water. Kneed van de broodmix met 3dl lauwwarm water en de boter en de suiker een soepel deeg. Leg het deeg afgedekt in een kom om te laten rijzen voor ongeveer 60 minuten op kamertemperatuur Verdeel het deeg in 6 gelijke stukken en vorm van elk stuk deeg een bolletje Leg een gekookt ei in het midden van het bolletje en druk vast. Bestrijk de broodjes met geklopt eigeel en bestrooi met een beetje zeezout. Leg de bolletjes op een ingevette bakplaat of een bakplaat die bekleed is met bakpapier. Dek ze af met een lichtvochtige theedoek en laat ze 30 minuten rijzen op kamertemperatuur. Bak de broodjes af in ongeveer 20 minuten.

Print