Lactosevrije pannenkoeken

Lactosevrije pannenkoeken

Wie houdt er niet van, pannenkoeken! Een van de vier p’s waar kinderen dol op zijn, en volwassenen ook. Dit is een makkelijk recept waar je alleen maar meer van wilt maken. In dit recept zit al gesmolten boter waardoor je dit niet in de pan hoeft te doen. Net zo makkelijk. Serveer de zelfgemaakte pannenkoeken met je favoriete jam of vers fruit, Al kan dit natuurlijk ook gewoon ouderwets met stroop of poedersuiker. Wat je er ook op doet, ze zijn zalig. En wist je dat deze pannenkoeken ook nog eens lactosevrij zijn? Dat komt omdat er gebruik is gemaakt van Arla Lactofree halfvolle melk en in plaats van gewone (room)boter plantaardige boter. Net zo lekker, maar zonder lactose. Dat smaakt en voelt goed!

Bereidingswijze

  • Doe de bloem in een beslagkom en voeg de helft van de melk toe. Mix goed door elkaar tot alle klontjes zijn verdwenen. Voeg dan de andere helft van de melk toe. Smelt de boter in een koekenpan en voeg dit toe aan het beslag. Voeg de eieren en de zout toe en mix nog even goed door. Laat het beslag ongeveer 30 minuten rusten voor je de pannenkoeken gaat bakken.
  • Verwarm een koekenpan. Bak de pannenkoeken al het beslag op is en zorg ervoor dat je pannenkoeken ondertussen warm blijven.
Eet smakelijk!
Tip

De pannenkoeken hou je het beste warm door ze 'au-bain-marie' te verwarmen. Dit doe je door een kookpan met kokend water te verhitten. Hier leg je een bord op. Daar kan je de pannenkoeken op leggen en dat bord sluit je weer af met een omgekeerd bord. Zo blijven ze lekker warm.

Ingrediënten

Tarwemeel
150 g
Arla Lactofree Halfvolle melkdrank
450 ml
Plantaardige margarine
50 g
Eieren
3
Snufje zout