Lactosevrije scones
30 min.

Lactosevrije scones

30 min.
Rating (0 votes)

My rating

Lactosevrije scones

Number of portions
  • 55 g plantaardige margarine
  • 225 g zelfrijzend bakmeel
  • 1½ eetlepel lichtbruine basterdsuiker
  • 150 ml Arla Lactofree halfvolle melkdrank
  • 50 gram gewelde rozijnen
  • 1 eidooier

Bereidingswijze

Zo maak je het klaar

Verwarm de oven voor op 200 graden. Doe de boter en het bakmeel in een keukenmachine en meng het tot het lijkt op broodkruim. Doe de suiker erbij en meng die er doorheen. Doe het mengsel in een kom en meng met een pollepel of je handen de melk erdoor, meng tot je een zacht deeg hebt. Voeg de rozijnen toe en kneed het tot een samenhangend deeg. Bestrooi het werkvlak met meel en rol het deeg uit tot een dikte van 0,5 cm. Neem een uitsteekvorm van 4-5 cm doorsnee en druk rondjes uit het deeg. Leg de rondjes op een bakplaat en bestijk de bovenkant met de geklopte eidooier. Bak de scones 10 minuten of tot ze gerezen zijn en goudgeel.  Laat de scones iets afkoelen en serveer ze nog warm met Arla Lactofree roomkaas en jam.