Lactosevrije speculaasbrokken

Lactosevrije speculaasbrokken

Rating

(0 votes)

Ingrediënten

  • scheutje Arla Lactofree halfvolle melkdrank
  • 185 g zelfrijzend bakmeel
  • 85 g donkere basterdsuiker
  • 10 g speculaaskruiden
  • zout
  • 120 g plantaardige margarine Wajang in stukjes
  • 35 g gepelde Amandelen
  • 1 losgeklopt ei

Bereidingswijze

Bereidingswijze

Zo maak je het klaar

Zeef het bakmeel boven een kom en maak in het midden een kuiltje, doe vervolgens de suiker, de speculaaskruiden, de lactosevrije melk, het zout en de boter in het kuiltje en verkruimel ze met de vingers door het meel. Kneed het geheel snel tot een soepel deeg. Wikkel het deeg in plasticfolie en laat het in de koelkast ongeveer 30 minuten rusten. Verwarm de oven voor op 170°C. Rol ondertussen het deeg uit tot een lap van 7 mm dik. Leg het deeg op de bakplaat en prik het met een vork regelmatig in. Garneer het deeg met de amandelen en bestrijk het met ei. Bak de speculaas in het midden van de oven in 20-25 minuten bruin en gaar. Laat de speculaas afkoelen en breek hem in brokken.

Print