Lasagne met spitskoolbladeren

1 u 5 min.
Lasagne met spitskoolbladeren

Lasagne met spitskoolbladeren is lasagne zoals je het kent, maar met koolbladeren in plaats van lasagnebladen. Zo krijg je extra veel groenten. Lasagne met spitskoolbladeren is een lasagne met gehakt rundvlees, maar er zitten veel groenten in, zodat, hoewel het geen vegetarisch gerecht is, de groenten bijna een grotere rol spelen dan het vlees. De kaassaus is gemaakt met cottage cheese. Het is makkelijk, omdat het gewoon door elkaar geroerd hoeft te worden met de andere ingrediënten. Kortom, lasagne met spitskoolbladeren is een echte gezinsfavoriet.

ga naar de {originele} versie

Ingrediënten

Vleessaus met groenten

Rundergehakt, 6% vet
400 g
Gele uien, fijngesneden (Circa 150 g)
2
Wortelen, grof geraspt (Circa 225 g)
3
Groene courgette, grof geraspt (Circa 300 g)
1
Knoflookteentjes, fijngesneden
4
Tomatenblokjes (Circa 400 g)
1 blikje
Geconcentreerde tomatenpuree
50 g
Grof zout
2 tl
Oregano, gesneden
3 el

Cottage cheese saus

Cottagecheese
500 g
Eiwit
100 ml
Geraspte mozzarella
100 g
Nootmuskaat, fijngeraspt
½ tl
Grof zout
½ tl

Lasagne

Spitskool
300 g
Geraspte mozzarella
50 g

Om te serveren

Babyspinazie en kool
100 g

Bereidingswijze

Vleessaus met groenten

  • Doe het vlees in een pan en braad het op hoog vuur al roerend ongeveer 5 minuten.
  • Voeg de ui, wortels, courgette en knoflook toe en bak het ongeveer 3 minuten.
  • Voeg de gehakte tomaten, tomatenpuree en zout toe en kook de vleessaus op middelhoog vuur gedurende ongeveer 10 minuten – roer af en toe.
  • Voeg oregano toe en breng op smaak.

Cottage cheese saus

  • Meng de cottage cheese, eiwit, mozzarella, nootmuskaat en zout door elkaar.

Lasagne

  • Snijd de koolbladeren in stukken van ongeveer 5 x 5 cm.
  • Verdeel de vleessaus in 4 porties.
  • Stapel de lasagne in een ovenschaal (ongeveer 6 x 20 x 30 cm). Begin met een laag vleessaus, vervolgens ongeveer 100 g koolbladeren en 2 dl cottage cheese saus. Herhaal nog een keer.
  • Leg tot slot een laag vleessaus, de rest van de kool, nog een laag vleessaus en de rest van de cottage cheese saus. Strooi geraspte mozzarella erover en bak de lasagne in het midden van de oven gedurende ongeveer 35 minuten op 200°C in een traditionele oven.
  • Laat de lasagne bedekt rusten op het aanrecht gedurende ongeveer 10 minuten voor het serveren.

Om te serveren

  • Serveer de lasagne met een salade van spinazieblaadjes gemengd met fijn gesneden spitskool, zout en peper.
Eet smakelijk!

Pas aan naar smaak

Je kunt de lasagne maken met 12 gedroogde lasagnebladen. Het is dan een goed idee om 1 dl water of bouillon toe te voegen aan de vleessaus, omdat de bladen meer vocht opnemen dan de koolbladeren.

Voedingswaarde, per Serving

Energie-inhoud:

411 Kcal

vezels 7 gram vezels
eiwit 52,2 gram eiwit
koolhydraten 21 gram koolhydraten
vet 12,8 gram vet
https://www.arla.nl/recepten/lasagne-met-spitskoolbladeren/