Pad Thai

Pad Thai

20 min.
Pad Thai met garnalen is een ongelooflijk smakelijk streetfoodgerecht uit Thailand, gemaakt met rijstnoedels, taugé en roerei. Het is vrij eenvoudig zelf te maken en de smaken zullen je gedachten meteen naar een wit zandstrand in Thailand brengen. Dit recept voor Pad Thai met garnalen heeft prachtige tijgergarnalen als hoofdingrediënt, maar het wordt ook op smaak gebracht met rode chilipepers, verse koriander, pinda's en lente-uitjes. De belangrijkste smaakbron is de geurige Pad Thai-saus die je gemakkelijk helemaal zelf kunt maken. Probeer ons recept eens als je in de stemming bent voor iets snels, kleurrijks en heerlijks.

Bereidingswijze

Saus
  • Meng alle ingrediënten voor de saus.
Noedels
  • Kook de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking en laat ze in een zeef uitlekken.
  • Spoel de noedels af onder koud water en laat ze nogmaals in een zeef uitlekken - als je wilt, kun je de noedels in koud water laten staan tot net voordat je ze nodig hebt om het risico te verkleinen dat ze aan elkaar gaan plakken.
Wok
  • Laat de olie opwarmen in een wok of koekenpan.
  • Bak de lente-uitjes al roerend 30 seconden.
  • Voeg garnalen toe en bak nog ongeveer 1 minuut.
  • Duw de lente-uitjes en garnalen opzij en giet de losgeklopte eieren in de wok. Laat ze stollen zonder te roeren.
  • Voeg spitskool, noedels, taugé, chilipepers en saus toe aan de wok. Meng goed tot het helemaal verwarmd is.
  • Garneer met pinda's, korianderblaadjes en partjes limoen en serveer meteen.
Eet smakelijk!
Tips

Een Pad Thai met garnalen heeft natuurlijk perfect gekookte noedels nodig. Door de rijstnoedels voordat ze worden gekookt in water te laten weken, verwijder je overtollig zetmeel, waardoor ze minder snel aan elkaar plakken en noedelklonten vormen. Week ze ongeveer 10 minuten in water. Terwijl je ze kookt in licht gezouten water, roer je ze voorzichtig om ervoor te zorgen dat ze gelijkmatig garen. Spoel ze vervolgens onmiddellijk af met koud water om te voorkomen dat ze doorgaren.

Vragen over Pad Thai

Met ons traditionele recept voor Pad Thai is het maken van een smakelijke maaltijd vol Aziatische smaken snel en eenvoudig. Lees hieronder verder voor meer informatie!

Wat zit er in Pad Thai-noedels?
Pad Thai is misschien wel een van de bekende gerechten uit de Thaise keuken die over de hele wereld populair is. Het rijstnoedelgerecht wordt gemaakt met een speciale saus en bevat roerei, lente-uitjes, taugé en andere groenten zoals kool. De streetfoodklassieker is vrij veelzijdig en je kunt het maken met tofu, groenten, kip, rundvlees, garnalen, garnalen, krab en inktvis. We kozen voor een heerlijke garnalen Pad Thai geserveerd met pinda's, partjes limoen en verse kruiden er bovenop.
Wat is Pad Thai-saus?
De saus die wordt gebruikt om het gerecht zijn kenmerkende smaak te geven, is gemaakt met vissaus, rijstwijnazijn, limoensap, honing en geperste knoflook. Hoewel het kan worden gekocht als een kant-en-klare saus of pasta, is het de moeite waard om het helemaal zelf te maken. Het kost ook maar heel weinig tijd. De saus is geurig, rijk, zout en perfect uitgebalanceerd omdat de honing zoetheid toevoegt, terwijl het vers geperste limoensap een prachtige zuurgraad brengt die het opfleurt.
Hoe maak je Pad Thai?
Met een eenvoudig recept voor Pad Thai met garnalen kun je genieten van een smakelijk streetfoodgerecht in het comfort van je eigen huis. Om het te maken, bereid je de saus, kook je de noedels en koel je ze af onder koud water om te voorkomen dat ze aan elkaar plakken. Fruit in een wok lente-uitjes en garnalen. Bak vervolgens de eieren voordat je de rijstnoedels, spitskool, taugé, chilipepers en zelfgemaakte saus toevoegt. Verwarm het gerecht verder en garneer met gehakte pinda's, verse korianderblaadjes en partjes limoen voor een heerlijke maaltijd met de juiste hoeveelheid kruiden en hartigheid.
Wat kun je serveren met Pad Thai?
Hoewel deze Pad Thai met garnalen geweldig is zoals hij is, wordt hij soms geserveerd met andere Thaise lekkernijen erbij. Favoriete bijgerechten zijn groene papajasalade met een hete en pittige dressing, prachtig gebakken vis, viskoekjes met currypasta, rijke tom yum-soep, gemarineerde spareribs, satéspiesjes, slawraps of zelfs heerlijke snackachtige lekkernijen zoals gestoomde dumplings en loempiaatjes. Er is een schat aan heerlijke bijgerechten om uit te kiezen.
Kun je Pad Thai invriezen?
Jazeker! Om Pad Thai met garnalen in te vriezen, moet je het goed laten afkoelen voordat je het in diepvrieszakken of luchtdichte bakken doet. Om het genieten van de restjes gemakkelijk te maken, verdeel je deel ze en vries je ze in aparte bakken in. Zorg ervoor dat je de restjes zorgvuldig verdeelt, zodat je geen porties hebben met alleen noedels en geen garnalen. Verwijder overtollige saus om minder ijskristallen en een gladdere consistentie te garanderen. Bewaar de restjes maximaal 3 maanden in de vriezer.
Hoe warm je Pad Thai op?
Je kunt Pad Thai met garnalen opwarmen in een pan of wok op je kookplaat of in de magnetron. Het beste resultaat wordt bereikt door het zachtjes op te warmen op laag vuur op je kookplaat, en de snelste opties is met de magnetron. Als je niet van plan bent om de restjes binnen 3-4 dagen te eten, moet je overwegen ze in te vriezen. Als je dat doet, ontdooi het dan een nacht in de koelkastvoordat je het opwarmt. Omdat het gerecht bevroren is zonder al te veel van de kenmerkende saus, moet je misschien wat meer saus bereiden om toe te voegen tijdens het opwarmen.
Is Pad Thai pittig?
Omdat ons recept voor Pad Thai met garnalen rode chilipepers en geperste knoflook bevat, is het enigszins pittig. Deze geurige en scherpe ingrediënten voegen veel smaak toe om je smaakpapillen te activeren en de zoet-hartige fusie van het gerecht uitgesproken te maken. De knoflook voegt veel diepte toe. De scherpte en pittigheid zijn afhankelijk van de chilipepers die je gebruikt. Probeer een klein stukje om te beoordelen of het toevoegen van meer of minder dan de aanbevolen twee het beste is. Geniet van het gerecht met een biertje of een glas melk om de kruidigheid te verzachten.

Voedingswaarde

Energie-inhoud voor het hele gerecht:

Voedingswaarde per 100g

Voedingswaarde per 100g
vezels 24,9 gram vezels 1,8 g
eiwit 8,1 g
koolhydraten 19,3 g
vet 5,1 g

Ingrediënten

Saus
Thaise vissaus
100 ml
Rijstwijnazijn
2 el
Versgeperst limoensap
1 el
Vloeibare honing
1 el
Knoflookteentjes fijngehakt
2
Noedels
Rijstnoedels
250 g
Wok
Koolzaadolie
1 el
Lente-uitjes (ca. 200 g), in schuine plakjes van 2 cm
2 bosje
Gekookte tijgergarnalen met staart
250 g
Losgeklopte eieren
2
Fijngehakte spitskool
250 g
Taugé
150 g
Rode chilipepers in dunne ringen gesneden
2
Toppings
Grof gehakte pinda's
75 g
Verse koriander
1 bosje
Limoenen in partjes gesneden
2

Authentieke Pad Thai met garnalen en noedels

Een Pad Thai met garnalen en gamba's barst van de kruiden en smaak. Hoewel zachte en boterachtige garnalen en gamba's vaak door elkaar worden gebruikt in recepten, zijn gamba's wat zoeter. Omdat ze groter zijn, zijn ze ook een beetje vleziger en voegen ze meer body toe aan dit populaire rijstnoedel roerbakgerecht.

De licht zoute maar milde smaak van de garnalen past goed bij de pittige rode chilipepers, de knapperige groenten en de smaakvolle Pad Thai-saus. Wanneer licht zoete en nootachtig smakende rijstnoedels worden toegevoegd, krijg je een gerecht vol verschillende smaken en texturen. Ben je op zoek naar lekkere visgerechten? Probeer ons elegante recept voor vissoep met saffraansmaak of ons restaurantwaardige recept voor coquilles met bloemkoolpuree.

Maak een klassieke zelfgemaakte Pad Thai-saus

Een klassieke Pad Thai met garnalen vereist een smakelijke zelfgemaakte saus om het allemaal samen te brengen. Vissaus is een van de hoofdingrediënten en deze zoute saus heeft een complex smaakprofiel met zilte ondertonen en een zoete kwaliteit die bijna karamelachtig is. In Thailand wordt het vaak gebruikt om gerechten op smaak te brengen in plaats van met zout en het is een van de meest gebruikte sauzen in de Thaise keuken.

In ons snelle recept voor Pad Thai-saus vormt vissaus de basis en deze wordt gezoet met rauwe honing en opgefrist met pittige limoen. Milde rijstwijnazijn voegt ook wat zuur toe en geeft de saus een subtiele rijkdom die wordt verdiept en gecompenseerd door de scherpe, geperste knoflook. Het is als zodanig perfect voor over de milde rijstnoedels.

Geniet van heerlijke Thaise smaken

Een authentiek Pad Thai-recept moet een selectie van verrukkelijke toppings bevatten. De beste toppings bevatten een combinatie van knapperige en verse ingrediënten om een beetje textuurcontrast te creëren met de malse zeevruchten en rijstnoedels.

Daarom zijn knapperige pinda's een goede keuze. Hun nootachtige, zoute smaak past prachtig bij het gerecht en de verse koriander. Het kruid, dat erg populair is in Thailand, heeft een prachtige

bloemige kwaliteit en de citrusachtige tonen worden weerspiegeld in de partjes limoen. Hun sap verheldert het roerbakgerecht en laat alle smaken van het pittige gerecht schitteren.

Probeer eens een Pad Thai met kip te maken

Dit traditionele Thaise gerecht is perfect voor variaties en wordt vaak gezien in verschillende versies over de hele wereld. Je kunt bijvoorbeeld kip toevoegen om een surf and turfversie te maken, waardoor het meer umami-smaak krijgt.

Om een zelfgemaakte Pad Thai met garnalen en kip te maken, bak je wat kipfilets een paar minuten, haal ze uit de pan en ga verder met het recept. Voeg de gebakken stukjes kip aan het einde opnieuw toe om te voorkomen dat ze te gaar worden. Deze Pad Thai met garnalen en kip combineert de zoetheid van garnalen met de hartige smaak van kip, terwijl de andere ingrediënten, zoals noedels, taugé en pinda's, extra smaak en textuur toevoegen. Als je van Aziatisch geïnspireerde gerechten met kip houdt, bekijk dan ons recept voor roerbaknoedels en kippennoedelsoep voor andere geweldige gerechten om aan je repertoire toe te voegen.