Fettuccine
|
300 g |
---|---|
Svecia-kaas
|
100 g |
Sjalotjes
|
2 |
Knoflookteentjes
|
2 |
Boter
|
2 el |
Kookroom
|
300 ml |
Ingevroren doperwten
|
200 g |
Zout naar smaak
|
|
Versgemalen zwarte peper naar smaak
|
De geschiedenis van de fettuccine all'Alfredo, die teruggaat tot 1914, leest als een liefdesverhaal. Toen de vrouw van de Italiaanse restauranthouder Alfredo Di Lelio beviel van hun tweede kind, had ze moeite om haar eetlust terug te krijgen. Vastbesloten haar te helpen, probeerde Alfredo van alles. Hij creëerde uiteindelijk een eenvoudig gerecht van fettuccine, die hij in een pan door boter en parmigiano schepte. Zijn vrouw, blij met zijn uitvinding, moedigde Alfredo aan om het gerecht op de kaart van zijn restaurant te zetten. De rest is geschiedenis.
Dit gerecht omtoveren tot een elegante maaltijd zit hem in de presentatie. Voor lange stukken pasta, zoals fettuccine in dit recept, pak je een portie pasta met een vork en draai je de pasta met behulp van een soeplepel tot een geraffineerde berg verwarde slierten. Leg de pasta voorzichtig in het midden van het bord of de schaal, bestrooi met versgemalen peper en peterselie, voeg wat geraspte kaas toe en dien op.
De Italiaanse keuken wordt geroemd om haar bijna mysterieuze vermogen om met de eenvoudigste ingrediënten grote, stevige smaken te creëren. Dit recept is niet anders. Een sterke kaas, zoals de traditionele parmigiano, of een minder traditionele svecia of gruyère, is de ster van deze show. Je kunt kiezen voor een dure of meer voordelige optie, afhankelijk van je budget. De rest van de ingrediënten heb je waarschijnlijk al in je keuken, waardoor dit een snel en gemakkelijk gerecht is dat je elke dag van de week snel kunt maken.
Een Alfredo-saus is de perfecte basis voor veel andere ingrediënten, en je kunt het gerecht helemaal omtoveren door combinaties toe te voegen als champignons en kip, zalm en dille, of een medley van zomergroenten als courgette, asperges en suikermais.