Pasta met zalm en champignons

Kooktijd 20 min.
Pasta met zalm en champignons

Ervaar ons heerlijke recept voor romige zalm-paddenstoelenpasta. Met zalm, champignons en spruitjes verwerkt in een fluweelzachte saus en gegarneerd met witte kaas, staat je een diner te wachten waar je familie versteld van zal staan!

Ingrediënten

Penne-pasta
360 g
Apetina® Blokjes in olie
200 g
Champignons
12
Spruitjes
12
Knoflookteentje fijngehakt
1
Sjalot fijngehakt
1
Zalm
200 g
Verse rozemarijn fijngehakt
½ el
Olijfolie
2 el
Volvette room
100 ml

Bereidingswijze

  • Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking, bewaar wat kookvocht.
  • Scheid de bladeren van de spruitjes van de stronkjes.
  • Snij de harten en champignons in kwarten. Bak ze enkele minuten in olijfolie in een koekenpan.
  • Voeg de sjalot, knoflook, rozemarijn, spruitjesbladeren en de in hapklare stukjes gesneden zalm toe. Giet na ongeveer 1 minuut de kookroom en 100 ml van het bewaarde pastawater erbij.
  • Roer de ingrediënten door elkaar en breng aan de kook. Laat een paar minuten doorkoken. Meng de uitgelekte pasta erdoor en voeg de uitgelekte blokjes witte kaas toe. Breng op smaak met zout en peper.
Eet smakelijk!

Gebruik verse zalm

Om te controleren of je zalm vers is, kijk je naar stevig vlees dat terugveert als je erop drukt. De kleur moet helder roze-oranje zijn zonder doffe of grijze vlekken. Een verse filet heeft een milde, schone geur, dus alles wat te visachtig of zuur is, betekent dat hij over zijn beste tijd heen is. Als de huid er nog aan zit, moet deze glanzen.

Kies de beste paddenstoelen

Kies voor stevige paddenstoelen met gladde hoedjes en geen donkere vlekjes. Weidechampignons zijn een uitstekende keuze vanwege hun delicate textuur en milde nootachtige smaak. Kastanje- of cremini-paddenstoelen zijn ook geweldige opties, die een diepere, licht nootachtige en bosachtige smaak geven.

FAQ: Vragen over Pasta met zalm en champignons

Ervaar ons heerlijke recept voor romige zalm-paddenstoelenpasta. Met zalm, champignons en spruitjes verwerkt in een fluweelzachte saus en gegarneerd met witte kaas, staat je een diner te wachten waar je familie versteld van zal staan!

Hoe weet ik of de zalm goed gaar is?

Je weet dat de zalm gaar is als hij makkelijk uit elkaar valt en er helemaal ondoorzichtig uitziet. De kern mag nog steeds een beetje glazig zijn, maar niet droog of rauw. Als je een keukenthermometer hebt, probeer dan een kerntemperatuur van 50 – 55 °C te bereiken voor medium of 60 °C voor goed gaar. Pas op dat je de zalm niet te gaar maakt, want dan droogt hij snel uit.

Hoe bewaar en warm ik zalm- en champignonpasta op?

Om de zalm- en champignonpasta te bewaren, laat je deze eerst afkoelen tot kamertemperatuur. Doe de pasta vervolgens in een luchtdichte verpakking en bewaar deze maximaal 2 dagen in de koelkast. Om op te warmen, kun je de pasta op laag vuur in een pan opwarmen met een scheutje water of room om de saus te verdunnen. In de magnetron kun je de pasta opwarmen met intervallen van 30 seconden, waarbij je tussendoor roert, totdat deze gelijkmatig is opgewarmd.

Wat kan ik doen als mijn saus te dik is?

Je kunt een scheutje bewaard gebleven pastawater, een beetje room of een scheutje olijfolie erdoor roeren op laag vuur tot het glad is. Voeg niet te veel vloeistof tegelijk toe; begin met een klein beetje en voeg meer toe indien nodig. Een dikke saus is gemakkelijk te repareren.

Voedingswaarde

Energie-inhoud:

2423 Kcal

vezels 28,7 gram vezels
eiwit 102,5 gram eiwit
koolhydraten 285,1 gram koolhydraten
vet 95,9 gram vet
https://www.arla.nl/recepten/pasta-met-zalm-en-champignons/