Tortillawraps

Tortillawraps

30 min.
Dit recept voor tortillawraps is snel en gemakkelijk en kan op talloze manieren worden gevarieerd voor ontbijt, lunch of diner; of zelfs als snelle snack in de middag als je zin hebt in iets hartigs. Deze eenvoudige zelfgemaakte tortillawraps kunnen worden bereid met elk soort vlees, groenten, kaas en spread die je toevallig in je koelkast of voorraadkast hebt, daarom wordt het eten ervan nooit saai. Je hebt altijd verschillende smaakcombinaties bij de hand, afhankelijk van wat je in de koelkast hebt staan. Je kunt bijvoorbeeld overgebleven dineritems gebruiken om een snelle en smakelijke lunch te maken die je later warm of koud kunt eten.

Bereidingswijze

  • Verwarm een tosti-ijzer voor
  • Snijd de tortilla half doormidden (van de rand naar het midden) en plaats de vulling in de vier kwarten van de cirkel - een kwart met spread en kaas, een met vleeswaren en twee met groenten.
  • Vouw de wrap door de vier delen met de klok mee op elkaar te vouwen.
  • Rooster het in de goed opgewarmd tosti-ijzer tot het goudbruin is en de kaas gesmolten is.
Eet smakelijk!
Tips

Als je je afvraagt hoe je een tortillawrap zachter kunt maken om deze gemakkelijker te vouwen, is onze beste tip om ze 10-60 seconden in de magnetron te verwarmen. Zorg ervoor dat je ze in vochtig keukenpapier wikkelt. Verwarm ze in de magnetron in korte stappen tot ze warm en flexibel zijn.

Tips

Als je van een kleine tortillawrap een meer substantiële maaltijd wilt maken, kun je deze serveren met een kleinigheidje erbij. Geweldige bijgerechten voor tortillawraps zijn gemengde salades, groentesticks met dip, geroosterde groenten, maïskolf, rijst, quinoa en friet als je in de stemming bent voor een zoute traktatie.

Vragen over tortillawraps

Het beste recept voor tortillawraps biedt veel inspiratie voor heerlijke vullingen om van te genieten als een snelle en gemakkelijke lunch. Lees hieronder onze antwoorden op de meest gestelde vragen voor meer informatie.

Wat doe je in tortillawraps?
Een mild smakende, zachte tarwewrap smaakt heerlijk met een breed scala aan eenvoudige tortillawrapvullingen zoals verse en gegrilde groenten, falafel, vis, overgebleven vlees zoals kip, varkensvlees en rundvlees, evenals vleeswaren zoals ham, worst en gesneden kalkoen. Zorg ervoor dat je de vleeswaren en groenten naar keuze combineert met een romige spread en smeltbare kaas om een tortillawrap te krijgen met verschillende zachte en knapperige texturen.
Hoe maak je een tortillawrap?
Deze zachte tarwewraps zijn heerlijk met zowat elke vulling en zijn als zodanig een geweldige manier om restjes te gebruiken. Gelukkig is het maken van een tortillawrap ontzettend eenvoudig. Terwijl je het klaarmaakt, verwarm je een broodrooster voor, zodat je het mooi goudbruin kunt maken. Vouw de wrap van de rand naar het midden en leg je vullingen naar keuze in de vier verschillende kwarten. Maak er een met spread en kaas, een met vlees, vis, falafel of iets dergelijks en twee met groenten. Wikkel het nu in door de kwarten over elkaar heen te vouwen. Rooster het tot de kaas gesmolten is en geniet ervan terwijl het warm is.
Hoe vouw je een tortilla?
Je kunt de tarwewraps op verschillende manieren vouwen. We raden aan om ze in te snijden van de rand naar het midden en je vulling in de verschillende kwarten te plaatsen, zodat je er een krijgt met spread en kaas, een met eiwitten en twee met groenten. Door het op deze manier te snijden en te vouwen, zorg je ervoor dat je je geselecteerde tortillawrapingrediënten kunt proeven bij elke hap die je neemt.
Hoe lang zijn tortillawraps houdbaar?
Overgebleven tortillawraps zijn 3-5 dagen houdbaar als ze goed bewaard worden. Als zodanig kunnen ze van tevoren worden voorbereid. Dit maakt ze perfect voor picknicks, borrels of lunchboxen. Bewaar ze gewoon gekoeld totdat je klaar bent om ervan te genieten. Verwarm ze in je tosti-ijzer of op een pan of eet ze op zodra ze op kamertemperatuur zijn. Door ze rechtstreeks uit de koelkast te eten als ze nog vrij koud zijn, zijn ze minder smaakvol, dus als je ze de tijd geeft om te acclimatiseren, krijg je veel meer smaak.
Kun je tortillawraps invriezen?
Het invriezen van tortillawraps zelf is mogelijk, maar we raden af om ze samen met spreads en verse groenten in te vriezen. Tarwe- en maïstortilla's zijn echter tot 6 maanden in de vriezer te bewaren. Wikkel je stapel tortilla's in huishoudfolie of aluminiumfolie en doe deze in een luchtdichte bak of een diepvrieszak. Om ze te ontdooien, bedek ze met een vochtige papieren handdoek en stoom je ze in de magnetron. Je kunt ze ook gedurende een nacht ontdooien in de koelkast en ze de dag erna vullen met een heerlijke selectie vullingen.

Voedingswaarde

Energie-inhoud voor het hele gerecht:

vezels 0,6 gram vezels
eiwit 13,3 gram eiwit
koolhydraten 1,3 gram koolhydraten
vet 17,4 gram vet

Ingrediënten

Tarwetortilla (ca. 25 cm in diameter
1
Pesto of mayonaise, roomkaas of tapenade
1 el
Kaas bijv. kaasblok, 45+, geraspte mozzarella of cheddar
25 g
Gerookte zalm of reepjes kip, spek, gerookte varkenslende of falafel
25 g
Groenten bijvoorbeeld spinazieblaadjes, ingelegde of rauwe uien, komkommer, tomaat, avocado, paprika of sla
50 g

Tortillawraps met wat je hartje begeert

Als je nog een paar tarwewraps over hebt na het maken van burrito's of enchilada's, vraag je je misschien af wat je ermee moet maken. Het korte antwoord is: wat je maar wilt! De milde smaak van tortilla's leent zich goed voor zowat elke vulling die je maar kunt bedenken, en hun zachte en taaie textuur maakt het gemakkelijk om ze rond de vulling van keuze te wikkelen.

Tortillawraps kun je natuurlijk eten voor lunch en diner maar wist je dat het ook mogelijk is om er een voor je ontbijt te maken? Het gebruik van eieren en het combineren van deze gebakken of geroerde lekkernijen met andere geweldige ingrediënten zoals pittige tomaten, pittige chorizo en boterachtige cheddar zorgt voor een goed begin van de dag. Ze kunnen zowel warm als koud worden gegeten, waardoor ze perfect zijn voor zowel het diner als een lunchpakket.

Populaire vullingen voor tortillawraps

Als je gewoon in je koelkast kijkt, heb je een eindeloze voorraad tortillawrapideeën. Hieronder hebben we geprobeerd korte beschrijvingen te geven van enkele van onze favoriete combinaties om je te inspireren om heerlijke tortillawraps te maken.

Klassieke wraps met gegrild vlees

Tortillawraps voor de lunch zijn een geweldige manier om overgebleven vlees te gebruiken dat je misschien in de koelkast hebt. Als je bijvoorbeeld een beetje zelfgemaakt pulled pork, langzaam gegaard rundvlees of kip van de avond ervoor over hebt, kun je er op een andere manier van genieten als restjes door het te combineren met verschillende spreads en groenten.

Een mild smakende vleessoort zoals kip is gemakkelijk te combineren met een breed scala aan sauzen voor tortillawraps. Je kunt de smaakvolle Tex-Mex-route volgen en deze combineren met guacamole, maïs, tomaten, rode ui en verse koriander. Een Italiaans geïnspireerde kiptortillawrap met basilicumpesto, mild smakende plakjes kaas en rucola is ook een smakelijk idee.

Als een Italiaanse tortillawrap je goed in de oren klinkt, is een leuke pizzaversie met pepperoni, verse mozzarella, tomaat en basilicumblaadjes misschien ook iets voor jou. Als deze pizza-achtige wrap een beetje te veel voor je klinkt, kun je niet fout gaan met klassieke combinaties zoals roomkaas, gerookte zalm, dille en bieslook of een ham en kaas tortillawrap met zoute olijftapenade, zoete zongedroogde tomatenpesto, of romige aioli of mayonaise.

Over het algemeen zijn vleeswaren zoals ham, chorizo, salami, pastrami, gesneden kalkoen, rosbief, enzovoort smakelijke tortillawrapideeën.

Groentewraps

Tortillawraps zijn ook verrukkelijk met een goede groentevulling. Of je nu denkt dat je er het beste van kunt genieten met malse gegrilde groenten of knapperige verse groenten, of een romige avocado-tortillawrap, de wereld van groenten en peulvruchten biedt een schat aan opties. Daarom raden we aan om te experimenteren met van alles, van boterachtige zwarte bonen en aardse gefrituurde kikkererwten tot knapperige zelfgemaakte falafels om je nieuwe favoriet te vinden.

Combineer zoete groenten zoals rode paprika, maïs en zoete aardappelen met hartige spreads zoals tapenade en zoute kazen vol umami om een goed afgeronde eetervaring te creëren. Combineer op dezelfde manier knapperige groenten met gladde spreads zoals roomkaas en hummus om een maaltijd met textuurcontrast te bereiden.

Speel met verschillende groentecombinaties, kazen en spreads zoals smaakvolle en romige Griekse tzatziki of hartige en zoute Japanse misopasta om unieke vullingen te ontdekken.

Kies je favoriete vouwstijl

De beste tortillawraps smaken heerlijk, ongeacht hoe je ze vouwt, en het vouwproces is niet al te moeilijk - vooral niet als je de wraps eerst in de magnetron verwarmt en verzacht. Een van de gemakkelijkste manieren om een tortillawrap te vouwen is om dit te doen als een klok.

Zo snijd je de tortilla in tot de helft, dat kun je dat zien als snijden van 6 uur tot het midden van de klok. Als je het gaat vouwen, vouw je het stuk van 6 tot 9 uur over de 9 tot 12 uur enzovoort. Het vouwen van tortillawraps op deze manier maakt het gemakkelijk om bij elke hap een beetje van alles binnen te krijgen.

Ze als een burrito vouwen is ook mogelijk. Leg de vulling op de helft van de tortilla dat naar je toe gericht is en vouw beide kanten naar het midden toe. Vouw nu de onderste flap omhoog – de flap

die het dichtst bij je is – en over de vulling. Vorm de vulling met je handen om ervoor te zorgen dat de vouw strak is. Rol en trek eraan tot je een strakke cilinder krijgt.