Pizza stijl aubergine

1 u 15 min.
Bereidingstijd 30 min.
Pizza stijl aubergine

Wil jij een origineel vegetarisch gerecht op tafel zetten? Probeer dan eens deze pizza stijl aubergine.Gerilde of gebakken plakjes aubergine zijn de basis en die beleggen we met een heerlijke tomatensaus, wat kaas en antuurlijk pijnboompitten. Serveer als hoofdgerecht, of eventueel met brood of pasta. Deze aubergine is een echte showstopper, maar als bijgerecht staat het ook geweldig op tafel! Een verrassende manier om aubergine te serveren, probeer het eens!

Ingrediënten

Aubergine

Middelgrote aubergines
2
Gekruid zout (of zout met wat fijngehakte kruiden)
1 tl
Olijfolie
½ el
Goede tomatensaus, bij voorkeur zelfgemaakt
3 dl
Geraspte cheddar en maasdammer, of een andere geraspte kaas
100 g
Grof zout
¼ tl
Versgemalen peper
¼ tl
Pijnboompitten
25 g
Basilicum

Bereidingswijze

  • Snijd de aubergines doormidden en maak inkepingen in het vruchtvlees zodat er grove blokjes ontstaan (zonder door de schil heen te snijden).
  • Bestrooi met zout en besprenkel met olie. Bak de aubergines 25-30 minuten in een heteluchtoven op 225 °C, tot ze gaar zijn maar nog niet volledig ingezakt.
  • Druk met de achterkant van een lepel een kuiltje in het zachte vruchtvlees. Vul dit met tomatensaus en geraspte kaas.
  • Bestrooi met zout en peper en top af met verse basilicum en pijnboompitten. Bak de gevulde aubergines nog ca. 15 minuten op 225 °C in de heteluchtoven – grill ze eventueel de laatste minuten voor een goudbruin korstje.
Eet smakelijk!

Serveer de pizza stijl aubergine als bijgerecht of als een lichte maaltijd tussendoor.

Voedingswaarde, per stuk

Energie-inhoud:

216 Kcal

vezels 5 gram vezels
eiwit 9,6 gram eiwit
vet 15,9 gram vet
koolhydraten 8,9 gram koolhydraten
https://www.arla.nl/recepten/pizza-stijl-aubergine/