Pizza stijl aubergine
1 u 15 min.
•
Bereidingstijd 30 min.
&format=webp)
Wil jij een origineel vegetarisch gerecht op tafel zetten? Probeer dan eens deze pizza stijl aubergine.Gerilde of gebakken plakjes aubergine zijn de basis en die beleggen we met een heerlijke tomatensaus, wat kaas en antuurlijk pijnboompitten. Serveer als hoofdgerecht, of eventueel met brood of pasta. Deze aubergine is een echte showstopper, maar als bijgerecht staat het ook geweldig op tafel! Een verrassende manier om aubergine te serveren, probeer het eens!
Ingrediënten
Aubergine
Middelgrote aubergines
|
2 |
---|---|
Gekruid zout (of zout met wat fijngehakte kruiden)
|
1 tl |
Olijfolie
|
½ el |
Goede tomatensaus, bij voorkeur zelfgemaakt
|
3 dl |
Geraspte cheddar en maasdammer, of een andere geraspte kaas
|
100 g |
Grof zout
|
¼ tl |
Versgemalen peper
|
¼ tl |
Pijnboompitten
|
25 g |
Basilicum
|
Bereidingswijze
Serveer de pizza stijl aubergine als bijgerecht of als een lichte maaltijd tussendoor.
Voedingswaarde, per stuk
Energie-inhoud:
216 Kcal
vezels | 5 gram vezels |
eiwit | 9,6 gram eiwit |
vet | 15,9 gram vet |
koolhydraten | 8,9 gram koolhydraten |
