Reuben sandwich

Reuben sandwich

40 min.
De Reuben-sandwich is een Amerikaanse sandwich die meestal gemaakt wordt met pastrami. In ons recept gebruiken we echter runderborst, augurken en Russian dressing.
https://www.arla.nl/recepten/reuben-sandwich/

Bereidingswijze

  • Begin met de dressing. Hak de paprika en uien fijn. Meng met de andere ingrediënten en zet apart.
  • Snijd het vlees in dunne plakjes. Laat de zuurkool goed uitlekken en meng met de kaas.
  • Bestrijk het brood aan beide kanten met boter. Leg de zuurkool en kaas op de helft van de sneetjes brood. Leg het vlees erop. Sprenkel de dressing over het vlees en leg de resterende sneetjes brood erop.
  • Grill aan beide kanten in een hete grillpan of broodjesgrill.
  • Snijd de spiesjes doormidden en steek ze door de boterhammen. Snijd de augurken in de lengte doormidden en steek ze op de spiesjes.
Eet smakelijk!

Reuben sandwich

Wordt een Reuben sandwich gemaakt met corned beef of pastrami?
Voor de klassieke versie wordt altijd corned beef gebruikt. Hoewel pastrami een uitstekend alternatief is met een vergelijkbaar smaakprofiel, gaat het dan technisch gezien om een Rachel sandwich.
Is een Reuben-sandwich Iers of Duits?
Geen van beide. Hoewel de exacte herkomst onbekend is, is men het er over eens dat het in Amerika is ontstaan (New York of Omaha). De hoofdingrediënten zijn echter heel erg Duits (zuurkool) en Iers (corned beef) geïnspireerd.
Naar wie is de Reuben sandwich vernoemd?
Daar bestaan twee verhalen over. Het ene verwijst naar Reuben Kulakofsky, een kruidenier uit Omaha die het broodje regelmatig maakte voor een groep pokerspelers. Een ander verhaal is dat het uitgevonden werd door William Hamerly, een New Yorker die het vernoemde naar de oprichter van Reuben's Restaurant and Delicatessen, Arnold Reuben.

Ingrediënten

Gekookte runderborst of cornedbeef
200 g
Zuurkool
60 g
Belegen kaas, geraspt
95 g
Sneetjes zuurdesembrood
8
Boter, gesmolten
50 g
Augurken
2
Dressing
Groene peper
½
Sjalot
1
Mayonaise
100 ml
Chilisaus
1 el
Paprikapoeder
1 tl
Dijonmosterd
1 tl
Een paar druppels tabasco, naar smaak

Een groot broodje met grootse smaken

Het is geen sinecure om als broodje echt beroemd te worden. Voor de populaire Reuben sandwich heb je flinterdun corned beef, een pittige combinatie van kaas en zuurkool en een intens romige saus nodig. Dit alles ligt op vers zuurdesembrood en wordt goudbruin geroosterd. Kortom, een hemelse vreugde op je bord.

De Ruben: een deli-cieus broodje

Met een geschiedenis die stevig geworteld is in de deli-cultuur, is deze bescheiden sandwich voor velen een vast onderdeel van de lunch geworden. Hoewel er heel wat variaties bestaan, blijft de klassieke combinatie van corned beef, Zwitserse kaas, zuurkool en Russian dressing op roggebrood het populairst.

Waarom dit je go-to sandwich zou moeten zijn

Afgezien van het feit dat het een verrukkelijk broodje is, zijn de meeste ingrediënten standaard aanwezig in de voorraadkast en kunnen ze lang bewaard worden. Dit betekent dat je ofwel al meteen een Reuben sandwich kunt maken of makkelijk naar de winkel kunt om alles wat je nodig hebt te kopen.

Dranken die goed passen bij de Reuben sandwich

Omdat het broodje veel vet bevat, is een frisse witte wijn een uitstekende keuze als je het elegant wilt aanpakken. Sommige rode wijnen – met name die met een hoog zuurgehalte – passen er ook goed bij. Maar er gaat niets boven een Reuben-sandwich met een ijskoud pilsje erbij.